Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ: Παραιτήσεις μελών ΠΥΣΠΕ Ηλείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ: Παραιτήσεις μελών ΠΥΣΠΕ Ηλείας

Χαιρετίζουμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Ηλείας που παραιτήθηκαν από τη θέση στην οποία ορίστηκαν με Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας. Χαιρετίζουμειδιαίτερα τους αιρετούς εκπροσώπους μας, όπως αυτοί προέκυψαν μετά τις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020, όπου η συμμετοχή των συναδέλφων ανήλθε μόλις στο  5%, οι οποίοι ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ από το ΠΥΣΠΕ Ηλείας, στο οποίο ορίστηκαν με την ίδια απόφαση, κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κλάδου και με πίστη στις αρχές και το ήθος τους, κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους, αποδεικνύοντας με την υπεύθυνη στάση τους πως μόνο όταν το ΕΜΕΙΣ βρίσκεται μπροστά από το ΕΓΩ μπορούμε να καταφέρουμε όσα διεκδικούμε.

Ο εκατόχρονος θεσμός του αιρετού δεν μπορεί να καταργηθεί από Υπουργικές Αποφάσεις και τροποποιήσεις νόμων με μονομερείς ενέργειες από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας. Αντιθέτως, επιβάλλει  τον σεβασμό στο πρόσωπο όλων εκείνων που με τους αγώνες τους κατάφεραν να τον διατηρήσουν και να κρατήσουν ζωντανή τη «φωνή» όλων μας εντός των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Μετά τις παραιτήσεις, το ΠΥΣΠΕ Ηλείας δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ωστόσο, παραμένει σταθερή η θέση μας σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού του αιρετού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και όχι η κατάργησή του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προβεί ΑΜΕΣΑ σε άρση των αποφάσεών της  σχετικά με τη συγκρότηση και λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών, δίνοντας παράταση στους αιρετούς εκπροσώπους μας και τη δυνατότητα διενέργειας εκλογών, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Για το Δ.Σ
Η ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Αντωνία ΜπρηΑθανάσιος Κατσίμπελης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: