Σύλλογος Εργαζομένων: Ανακοίνωση καταπέλτης κατά Δημάρχου Πύργου
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ανακοίνωση καταπέλτης κατά Δημάρχου Πύργου (για αποφάσεις που έπλητταν το συμφέρον των δήμων)

Ανακοίνωση καταπέλτης κατά Δημάρχου Πύργου (για αποφάσεις που έπλητταν το συμφέρον των δήμων)

Σύλλογος Εργαζομένων: Ανακοίνωση καταπέλτης κατά Δημάρχου Πύργου

Ανακοίνωση καταπέλτη κατά του Δημάρχου Πύργου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Ολυμπίας – Ζαχάρως με αφορμή ακόμα μια νίκη επί των προσφύγων που είχαν καταθέσει κατά αποφάσεων του Δημάρχου Πύργου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-ενημέρωση του Συλλόγου αναφέρει:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως πάντα έτσι και φέτος, ο Σύλλογος κατά την περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού και του Δεκαπενταύγουστου ήταν δίπλα σας, κάθε στιγμή, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς, και επειδή τα προβλήματα δεν έχουν ωράριο και ημέρες διακοπών, είμαστε εδώ και σε ετοιμότητα για να παρέμβουμε όπου και όποτε χρειαστεί.

Ευχόμαστε καλές διακοπές σε όσους έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους και σε όσους επέστρεψαν στην υπηρεσία, καλή δύναμη για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Σκοπός της ανακοίνωσής μας, είναι να σας ενημερώσουμε όπως κάνουμε πάντα για όλα τα θέματα που προέκυψαν το φετινό καλοκαίρι που βαίνει στο τέλος του.

Την 10-08-2022 εκδόθηκαν και αναρτήθηκαν στη διαύγεια δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί προσφυγών μας κατά αντιστοίχων αποφάσεων του κ. Δημάρχου Πύργου, που αφορούσαν μετακινήσεις δύο συναδέλφων σε καίριες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου. Νιώθουμε δικαιωμένοι για ακόμη μια φορά με το αποτέλεσμα, διότι οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν τα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ μας και την ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για να μην είναι έρμαιο, να μην είναι μόνος του κανένας εργαζόμενος.

Είναι η 6η (έκτη !!!!!) φορά τα τελευταία δύο χρόνια που ο Σύλλογος μας με τίς ενέργειες του, εμποδίζει την υλοποίηση παράνομων και αντεργατικών αποφάσεων των Δημοτικών αρχών πού έπλητταν βάναυσα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων γενικότερα.

Η αρχή έγινε με τη μεγάλη νίκη του Συλλόγου μας σε προσφυγή που εμπόδισε τη σύμπραξη του Δήμου Πύργου με την Αναπτυξιακή του Δήμου Φυλής. Ακολούθησε η αποτυχημένη απόπειρα για τη σύναψη σύμβασης με ΚΟΙΝΣΕΠ, που θα ασκούσε τις αρμοδιότητες 21 συμβασιούχων συναδέλφων που εργάζονταν για πάνω από 10 έτη, στους παιδικούς σταθμούς, στο ΚΔΑΠ, στο κέντρο κοινότητας και το συμβουλευτικό, δεσμεύοντας επί 15ετία το Δήμο .

Όμως εκκρεμούσης της εκδίκασης προσφυγή μας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Δήμος Πύργου υπαναχώρησε, μη θέλοντας να υποστεί νέα ήττα. Επαναλήφθηκε νέα αποτυχημένη απόπειρα σύμπραξης με την αναπτυξιακή του Δήμου Φυλής, όπου για τους ίδιους λόγους ο Δήμος Πύργου υπαναχώρησε και πάλι.

Σειρά είχε η μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Σύλλογός μας σε προσφυγή του κατά του Δήμου Ζαχάρως που επιχείρησε να συνάψει σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ακολούθησε η νίκη του Συλλογου μας σε νέα προσφυγή, που αφορούσε παράνομη, παράλογη και αναιτιολόγητη μετακίνηση υπαλλήλου στο Δήμο Πύργου και τέλος η προαναφερθείσα μεγάλη διπλή νίκη του Συλλόγου μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, οι υπάλληλοι, δεν είμαστε ούτε άχρηστοι, ούτε τεμπέληδες, όπως πολλές φορές μας έχει αποκαλέσει ο κ. Δήμαρχος Πύργου, τόσο σε ιδιωτικές συζητήσεις, όσο και σε παλαιότερες δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις και τις ικανότητές των εργαζομένων για το καλό του Δήμου, αλλά επειδή οι εισηγήσεις τους (προφορικές ή γραπτές) σε φλέγοντα θέματα, δεν συμβαδίζουν με τις επιδιώξεις του, το αντιπαρέρχεται με απαξία, προσβολές, εμπαιγμό και ενίοτε απειλές και εκφοβισμό.

Επιμένει δε, να προβαίνει σε προσβλητικές δηλώσεις στον τύπο κατά των εργαζομένων, όπως αυτές που δημοσιεύτηκαν σε τοπική εφημερίδα την 23-7-22, που κάνει λόγο για «άθροισμα ιδιόρρυθμων ανθρώπων», για «συγκεκριμένους κύκλους ανωμαλίας και διαφθοράς που αρνούνται τα συστήματα ελέγχου στο Δήμο Πύργου», για «πλεόνασμα διαφθοράς και διαστροφής» καθώς και προσφυγή στο Εισαγγελέα. Το είχαμε δηλώσει και σε παλαιότερη ανακοίνωση μας ότι πρόκειται για ελλιπή, ατεκμηρίωτο και καθοδηγούμενο έλεγχο κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες όπως λεπτομερώς έχουμε απαντήσει σε όλα τα δήθεν ευρήματα.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της νέας Δημοτικής Αρχής Πύργου, ο κ. Δήμαρχος διαλαλεί ότι έχει στοιχεία και θα καταγγείλει στο Εισαγγελέα συναδέλφους. Ήρθε η ώρα λοιπόν να βγάλουμε τον Δήμαρχο από την δύσκολη θέση.

Επιτέλους κ. Δήμαρχε, κάντε πράξη τα λόγια σας και προσφύγετε άμεσα στον Εισαγγελέα (προσφιλή σας πρακτική άλλωστε) προκειμένου να αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας.

Άλλως θα προσφύγει ο Σύλλογός μας, προκειμένου να σας καλέσει να καταθέσετε και ν’ αποδείξετε τις καταγγελίες σας.

Ο κ. Δήμαρχος Πύργου, σε παλαιότερες δηλώσεις του την 2-7-22 στο ίδιο μέσο, επιχειρώντας να εξωραΐσει την κατάσταση πού επικρατεί στις σχέσεις του με το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει αντιθέσεις με το προσωπικό «αλλά αντιθέσεις με τις πρακτικές καποιων ολίγων υπαλλήλων, οι οποίοι μπορούν από θέσεις κομβικές να χαλάνε την εικόνα του Δήμου».

Ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους σε επιμόρφωση στελεχών και για αυτό βραβεύτηκε στο πρόσφατο συνέδριο τον γενικών γραμματέων στην Ξάνθη, λησμονώντας να αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο βραβεύτηκαν, όλοι μα όλοι οι συμμετέχοντες. Το σημαντικότερο όσον αφορά αυτή τη βράβευση, είναι ότι κανείς υπάλληλος του Δήμου Πύργου δεν γνωρίζει ποια είναι αυτά τα στελέχη που επιμορφώσαν !!!!!!!

Επίσης έκανε μνεία για επιδόματα σε υπηρεσίες που δεν καταβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια και ανναρωτιόμαστε ποια είναι αυτά και ποιοι τα εισπράττουν !!!!!

Αναμένουμε λοιπόν και εδώ σε αυτή την απορία μας μια απάντηση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, εμείς οφείλουμε όπως πάντα να πράττουμε υπεύθυνα το καθήκον μας.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς που ο Δήμος Πύργου έχει γίνει μια απέραντη δικογραφία αφού συνάδελφοι αλλά και αιρετοί της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ερευνώνται δικαστικά και καλούνται σε απολογία, αντιμέτωποι με το φάσμα κακουργηματικών διώξεων. Όλοι γνωρίζουν ποιος ή ποιοι έχουν δημιουργήσει τη ζοφερή αυτή κατάσταση.

Τελειώνοντας την ενημέρωση σας και επειδή έχουμε δεχθεί δεκάδες ερωτήματα από συναδέλφους που επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για την εξέλιξη που είχε το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων covid, σας παραθέτουμε τα παρακάτω γεγονότα:

18 (δεκαοκτώ) συνάδελφοι κατέθεσαν προσωρινά μέτρα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας δύο φορές κατά της Δημοτικής Αρχής Πύργου, διεκδικώντας την προσωρινή παραμονή τους. Η διαδικασία επαναλήφθηκε δύο φορές, αφού τόσο η αρχική αίτηση όσο και η επόμενη, απορρίφθηκαν, διότι ο Δήμαρχος Πύργου δεν ήρθε να καταθέσει υπέρ των εργαζομένων όπως έγινε στο μεγαλύτερο ποσοστό των Δήμων σε όλη την Ελλάδα και δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι. Μάλιστα ο Δικηγόρος του Δήμου και τις δύο φορές, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα.

proini.news

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: