ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ SELF TESTS
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ SELF TESTS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ SELF TESTS

Συνάδελφοι,

    Το Σάββατο 24-04-2021 και ώρα 23:28 (σύμφωνα με την ψηφιακή υπογραφή του ΦΕΚ) δημοσιοποιήθηκε στο ΦΕΚ αρ. Φύλλου 1686 Τεύχος Δεύτερο/24-04-2021 η εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου ελέγχου νόσησης  από τον κορωνοϊό Covid-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας. Σύμφωνα λοιπόν με την ΚΥΑ είναι υποχρεωτικό από σήμερα το Self Test  για όλες τις κατηγορίες προσωπικού του Δημοσίου που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή με πάγια αντιμισθία, ή με έμμισθη εντολή ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ιδίως πρακτική άσκηση, σε υπηρεσίες φορέων που ανήκουν στο Δημόσιο τομέα.

    Ο διαγνωστικός έλεγχος θα διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά (1) την εβδομάδα πριν από την προσέλευση του εργαζομένου προς παροχή εργασίας με φυσική παρουσία και ισχύει για μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειας του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες  προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

   Η προμήθεια του (Self Test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την ένδειξη του (ΑΜΚΑ) και τις αστυνομικής ταυτότητας ή οποιαδήποτε άλλο εγγράφου ταυτοποίησης. Μαζί με το Self Test παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες για την κατ΄οίκον  διενέργειας του. Ειδικά για τις δύο επόμενες εβδομάδες μπορείτε να προμηθευτείτε προκαταβολικά δύο (2) Self Test από την Μεγάλη Δευτέρα (26) Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο (1) Μαΐου. Εναλλακτικά του δωρεάν Self Test μπορείτε να επιλέξετε τη διεξαγωγή (Rapid Test ή PCR Test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική σας επιβάρυνση σε ιδιωτική δομή.

   Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα πρέπει να μεταβείτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (Rapid Test ή PCR Test). Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης του ευρήματος εσείς και οι οικείοι σας παραμένετε σε κατ΄οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του (ΕΟΔΥ).

   Στη συνέχεια και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας self-testing.gov.gr προβαίνετε στη διαδικασία υποβολής αποτελέσματος με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Δήλωση Αποτελέσματος Διαγνωστικού Ελέγχου για Covid-19» συμπληρώνοντας τα προσωπικά στοιχεία (ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ-ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ-ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ-ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ) και τα στοιχεία διαγνωστικού ελέγχου (ΚΩΔΙΚΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ).

  Σε περίπτωση που κάποιοι εργαζόμενοι δεν υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο ή δεν καταχωρίσουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου (Self Test-Rapid Test- PCR) η αρμόδια για θέματα προσωπικού υπηρεσία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών λόγω υπαιτίας μη παροχής εργασίας.

         Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας

Χρήστος Γαρύφαλλος                                                                 Γάζου Ελένη

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: