Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως: Συμμετέχουν στην Απεργία στις 24/09

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως: Συμμετέχουν στην Απεργία στις 24/09

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία «Δημόσιας Διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου στο οποίο πέρα από άλλες ρυθμίσεις γίνονται αλλαγές στο Συνδικαλιστικό Νόμο 1264/1982 και στο Νόμο 1876/1990 που αφορά τις ΣΣΕ.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση προωθεί ένα είδος «Ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων δεν θα είναι. Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός  εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των Σ.Σ.Ε.. Ουσιαστικά επιχειρείται ο εργοδοτικός κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των σωματείων να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Νομιμοποίηση της «Μαύρης Εργασίας» διότι προβλέπει την μείωση του προστίμου που επιβάλλεται σε εργοδότες που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους, ενώ καταργείται η ασφάλιση για ένα τρίμηνο στον αδήλωτο εργαζόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζει το δικαίωμά τους στην ασφαλιστική κάλυψη. Δίνεται επίσης η δυνατότητα για προνομιακή αδειοδότηση με χαλαρότερους όρους όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και η αδειοδότηση εξπρές υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημόσιων Υπαλλήλων. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για την συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τους λόγους αυτούς συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 που προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους. Το δικαίωμα της Απεργίας αποτελεί το «ύστατο όπλο» των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο  ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: