Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ:Να δώσουμε τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ:Να δώσουμε τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Πύργος 11/01/2021     

                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 224

Συνάδελφοι,

    Τα τελευταία χρόνια δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και πολλοί περισσότεροι αυτοί που τραυματίστηκαν. Τελευταία ένας ακόμη εργαζόμενος πενήντα δύο ετών στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας καταπλακώθηκε από απορριμματοφόρο όταν αυτό ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες  μέχρι στιγμής συνθήκες και έχασε τη ζωή του.

Το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στις 7 Ιανουαρίου, το μεσημέρι στο χωριό Πρόδρομος της δημοτικής ενότητας Αυλώνας.

     Η Κυβέρνηση και οι Δημοτικές αρχές αντί να λάβουν μέτρα και να προστατεύσουν τις ζωές των εργαζομένων ολοένα και περισσότερο απαξιώνουν και μέσα και προσωπικό με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων όπως αυτή της καθαριότητας.

     Ο Σύλλογος μας και η Ομοσπονδία μας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) πολλές φορές με ποικίλους τρόπους έχει κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου καταθέτοντας προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να γλιτώσουν ανθρώπινες ζωές. Φαίνεται όμως πως για κάποιους η εξυπηρέτηση των συμφερόντων είναι πάνω από όλα. Είναι γνωστές οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν σε πολλά αμαξοστάσια, η μη επαρκή συντήρηση των οχημάτων , η μη χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) σε πολλούς Δήμους. Η απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού συνοδεύεται από την απαξίωση του προσωπικού, αφού προσλήψεις μονίμων εργαζομένων δεν γίνονται και το υπάρχον προσωπικό καταβάλει υπερπροσπάθεια για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του.

    Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιδράσουμε. Να δώσουμε τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας να διεκδικήσουμε μόνιμη σταθερή εργασία, και τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.        

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                                                         Η Γραμματέας

Γαρύφαλλος Χρήστος                                                                              Γάζου Ελένη

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: