Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Βραβεύτηκαν οι «ήρωες της καθημερινότητας»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Βραβεύτηκαν οι «ήρωες της καθημερινότητας»
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Βραβεύτηκαν οι «ήρωες της καθημερινότητας» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Βραβεύτηκαν οι «ήρωες της καθημερινότητας»Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο εστιατόριο “Κίρκη” στον Άγιο Γεώργιο, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και βράβευσε 88 εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων, τους “ήρωες της καθημερινότητας”, αλλά και 7 εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστος Γαρύφαλλος στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε.

«Εύχομαι μια αλληλέγγυα και αγωνιστική χρονιά, με ενότητα και μαζική συμμετοχή υπέρ των εργαζομένων, υπέρ του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, υπέρ του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών. Η αυτοδιοίκηση είναι θεσμός καθημερινής μάχης και φορέας εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Σήμερα η γιορτή είναι δική σας είναι για εσάς και τις οικογένειες για να ξεφύγετε λίγο από τα καθημερινά προβλήματα να διασκεδάσετε και να βρεθούμε όλοι μαζί οι συνάδελφοι. Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά αυτό που ξεκινήσαμε πέρσι, που είναι η βράβευση των συνταξιούχων του προηγούμενου έτους 2022. Για πρώτη φορά θα τιμήσουμε μια υπηρεσία που κανείς μέχρι σήμερα δεν αναγνώρισε και δεν πρόβαλε το τεράστιο έργο που επιτελεί. Είναι η υπηρεσία καθαριότητας. Είναι οι συνάδελφοί μας που απασχολούνται καθημερινά στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στα ειδικά συνεργεία. Είναι αυτοί που δεν σταματούν ποτέ 24 ώρες το 24ωρο, σε κάθε γιορτή σε κάθε αργία. Για εμάς είναι οι ήρωες της καθημερινότητας, που εκτεθειμένοι στις πιο αντίξοες υγειονομικές συνθήκες, φροντίζουν κάθε μέρα όλους εμάς. Είναι αυτοί που με ζήλο και αυταπάρνηση , βάλανε πλάτη τα δύσκολα χρόνια, από το 2009 έως και το 2017 όταν δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών σάπιζαν στους δρόμους της πόλης και στα χωριά. Είναι αυτοί που με τον καθημερινό τους αγώνα και παρά την μείωση προσωπικού στο 50%, αγωνίζονται και προστατεύουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας, ώστε να μην δοθεί σε ιδιώτες. Και μην ξεχνάμε και αυτούς που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, αυτούς που τραυματίστηκαν σοβαρά και λιγότερο σοβαρά. Οφείλουμε απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους σεβασμό και αλληλεγγύη».

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Στην εκδήλωση και το γλέντι που ακολούθησε συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Ηλείοι Βουλευτές Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, οι Δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Πύργου Νώντας Κυριαζής, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, Γιάννης Πλεμμένος, Γιάννης Παπαδημητρίου,  και Γιάννης Σπηλιωτόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα ΑλικάκηΤζανέτου, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων Ευστάθιος Καννής, Χάρης Μιχαλακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ολυμπίας Ρόη Αντωνοπούλου, Νίκος Μαρούντας και της Ζαχάρως Δήμητρα Σκαλτσά και Φώτης Καλογερόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. Λευτέρης Βαρουξής, ο Τομεάρχης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Σύριζα Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο υπ. Δήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος κ.α.

Τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση διασκέδασε η ορχήστρα με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Λύσανδρο Παναγόπουλο.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: 

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: