Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ”: Απάντηση στο άρθρο της κ. Μαρίας Μιχαλακοπούλου περί καπηλείας και σφετερισμών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ”: Απάντηση στο άρθρο της κ. Μαρίας Μιχαλακοπούλου περί καπηλείας και σφετερισμών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ”:

Απάντηση στο άρθρο της κ. Μαρίας Μιχαλακοπούλου

περί καπηλείας και σφετερισμών

Γράφει ο Θεόδωρος Λάμπρος

Ιστορικός και Δημιουργός του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας

“Χαράλαμπος Βιλαέτης”

Νοιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ στο άστοχο άρθρο της κυρίας Μαίρης Μιχαλακοπούλου που είναι Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Χορευτικού Όμιλου ¨ Ηλείων Παράδοσις” περί καπηλείας και σφετερισμών από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης”.

    Επειδή όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή την πόλη και έχουμε ονοματεπώνυμο οφείλω για την αποκατάσταση της αλήθειας να παραθέσω τα παρακάτω.

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” του οποίου έχω την τιμή να είμαι Δημιουργός ουδέποτε καπηλεύτηκε η σφετερίστηκε όπως άστοχα έγραψε η κ. Μιχαλακοπούλου τις προσπάθειες ΄που κατά το παρελθόν έκανε ο μουσικοχορευτικός Σύλλογος “Ηλείων Παράδοσις” για την ανάδειξη του Πύργιου αγωνιστή “Χαραλάμπη Βιλαέτη”.

    Όπως με εμπάθεια ανέφερε για τον Σύλλογό μας  στο άρθρο της το οποίο σημειωτέον φιλοξενείται σε ορισμένα ηλεκτρονικά πόρταλ της Ηλείας “Η δική μου άποψη είναι ότι επιδιώκεται να σφετεριστούν και να καπηλευτούν προσπάθειες προγενέστερων και αυτό το λέω με πλήρη γνώση, διότι βλέπω ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στους πιο παλιούς που ετοίμασαν το «φαί» να το φάνε αυτοί”.

    Ο Σύλλογός μας συστάθηκε πριν από επτά μήνες με στόχο την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας και του πολιτισμού. Είμαστε ο πρώτος Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης στην Ηλεία που έκανε ντοκιμαντέρ για τον Πύργιο αγωνιστή (Εσείς τόσα χρόνια δεν κάνατε ούτε ένα) και κατόπιν ταινία – ντοκιμαντέρ για την Πολιορκία και Άλωση του Λάλα όπου πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση της προβολής της ταινίας στο πάρκο “ΞΥΣΤΡΗ” τον Οκτώβριο που μας πέρασε με μεγάλη συμμετοχή.

    Ο Σύλλογος αγαπητή κ. Μιχαλακοπούλου δεν έχει ανάγκη να καπηλευτεί και να σφετεριστεί κανέναν πόσω μάλλον τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ηλείων “Παράδοσις” που σας έκανε πρώτος κάλεσμα συνεργασίας και που η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας στην Οδό Ρήγα Φερραίου πριν μερικούς μήνες.

     Αναφορικά με τα άστοχα επίσης σχόλια σας αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις από την Μητρόπολη, η μόνη χρηματοδότηση του Συλλόγου μας ήταν για το γεύμα που παραθέσαμε στους Συλλόγους ιστορικής αναβίωσης κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στο Λάλα το περασμένο καλοκαίρι. Αποδείξεις και παραστατικά στην διάθεσή του καθένα το οποίο χρηματοδότησε η Ιερά Μητρόπολη.

     Ο Σύλλογος σε αντίθεση με εσάς δεν έχει καμία διάθεση διχασμού και δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων όπως προσπαθείτε να δημιουργήσετε.

   Εαν έχετε ακόμα ερωτηματικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας λυθούν όλες σας οι απορίες. Μην δημιουργείτε άστοχα σχόλια γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

    Ολοκληρώνοντας ο Σύλλογος Φίλων Ϊστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” δεν έχει πάρει καμία χρηματοδότηση από κανέναν φορέα και με δικές του δυνάμεις χρηματοδότησε τις ανωτέρω δράσεις.

    Επίσης οτι κάνουμε το κάνουμε από μόνοι μας και δεν τρώμε όπως άστοχα γράψατε το “φαϊ σας”. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Ο Σύλλογός μας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή απ’ όλους τους Ηλείους.

   Συνεργαστείτε λοιπόν και πάψτε να δημιουργείτε άστοχες εντυπώσεις και σχόλια που δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Λυπάμαι πραγματικά γιατί αντί να ενώνετε και να δίνετε το παράδειγμα για την πολιτιστική ανάταση του τόπου το διχάζετε με άστοχα σχόλια και εμπάθεια.

    Οποιος έχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Σύλλογο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο 6944-277987 για να του λύσω όλες τις απορίες.

      Επίσης το “ντεκόρ” όπως άστοχα γράφτηκε στο άρθρο της κ. Μιχαλακοπούλου της φωτογραφίας των μελών του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” ήταν από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ που κάναμε στο Λαντζόι για να τιμήσουμε τον Πύργιο αγωνιστή και όχι για να σφετεριστούμε την “δόξα” σας. Δεν έχουμε ανασφάλειες και κόμπλεξ κ. Μιχαλακοπούλου. Δεν τα είχα ποτέ ως άνθρωπος και ούτε τα έχω. 

   Σας καλώ να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη για το άστοχο κείμενο αναφορικά με το μεγάλο κομμάτι που αφιερώσατε  για τον Σύλλογό μας!

Θεόδωρος Λάμπρος – Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Φώτης Βερβίτας (Αντιπρόεδρος)

Γεώργιος Κουρκούτας (Αντιπρόεδρος)

Νίκος Μητσόπουλος (Ταμίας

Θανάσης Αναγνωστόπουλος (Ιδρυτικό Μέλος)

Σταμάτης Πολίτης (Ιδρυτικό Μέλος)

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: