Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»: Στη μνήμη του Χαραλάμπη Βιλαέτη το πρώτο ιστορικό ντοκιμαντέρ του συλλόγου

Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»: Στη μνήμη του Χαραλάμπη Βιλαέτη το πρώτο ιστορικό ντοκιμαντέρ του συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ»

Στη μνήμη του Χαραλάμπη Βιλαέτη

το πρώτο ιστορικό ντοκιμαντέρ του συλλόγου

*Μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου

  αλλά και τους συλλόγους ιστορικής αναβίωσης ανά την Ελλάδα

 βρήκε το ντοκιμαντέρ για τον Πύργιο αγωνιστή του 1821

*Μεγάλη η συνεισφορά των μελών του ιστορικού Συλλόγου Αναβίωσης

«Ελληνομνήμονες Καλαμάτας» στη πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ

*Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Κινηματογραφιστής και φωτογράφος

 Γιάννης Μουτσούλας μιλά στο skalistiri.news για την εμπειρία του

στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Ανάδειξη και Προβολή του 1821 στην Ηλεία «Χαράλαμπος Βιλαέτης» που συστάθηκε πριν από πέντε περίπου μήνες αγκαλιάστηκε από την πρώτη μέρα σύστασής της από τους πολίτες τόσο της Ηλείας όσο και της υπόλοιπης Ελληνικής Επικράτειας αφού πρωταρχικός της στόχος ήταν, είναι και θα είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας για το 1821 αλλά και γενικότερα να βάλει ένα μικρό λιθαράκι για να αγαπήσει ο κόσμος το 1821 και να το κρατήσει ζωντανό μέσα του.

Ιστορικό ντοκιμαντέρ για τον Χ. ΒΙλαέτη

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» ξεκίνησε για το 2020 την δράση του με την δημιουργία ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ για τον Πύργιο αγωνιστή στον τόπο θυσίας του στο Λαντζόι του Δήμου Πύργου.

Είναι το πρώτο στην ουσία ιστορικό ντοκιμαντέρ του Συλλόγου τιμής ένεκεν στο αγνό αγωνιστή του οποίου ο σύλλογος φέρει το όνομά του.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Λαντζόι Πύργου από τον κινηματογραφιστή – φωτογράφο Γιάννη Μουτσούλα  – δημιουργό ενός από τα πιο σημαντικά κανάλια στο Youtube το Messinia View το οποίο προβάλει και αναδεικνύει την Ελληνική μας ιστορία και τον πολιτισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.

Το ντοκιμαντέρ του οποίου κατ’ αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει σήμερα το skalistiri.news καθώς και φωτογραφίες από τα γυρίσματα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους Ηλείους, τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου όσο και από άλλους συλλόγους ιστορικής αναβίωσης ανά την Ελλάδα που έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην σελίδα του συλλόγου στο Facebook θετικά σχόλια.

Συμπαραστάτες και αρωγοί σε αυτό το ενδιαφέρον ιστορικό ντοκιμαντέρ ήταν οι αγαπημένοι μας φίλοι και συνοδοιπόροι σε αυτή μας την προσπάθεια Σπύρος Κατσίρας – πρόεδρος του συλλόγου ιστορικής αναβίωσης «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας» μαζί με τα μέλη του συλλόγου Σοφία Δούση και Γιώργο Ράλλη χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να βγει αυτό το τόσο όμορφο αποτέλεσμα.

Γιάννης Μουτσούλας:

«Τιμούμε με αυτόν τον τρόπο όλους τους αγωνιστές

που πολέμησαν για να είμαστε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι»

Για το ιστορικό ντοκιμαντέρ στο Λαντζόι Πύργου μίλησε στο skalistiri.news  η «ψυχή» της όλης προσπάθειας – κινηματογραφιστής, φωτογράφος και δημιουργός του καναλιού Messinia View στο youtube Γιάννης Μουτσούλας ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» που μου έκανε την τιμή να έρθω μαζί με μέλη του Συλλόγου «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας» για να γυρίσουμε αυτό το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον Πύργιο αγωνιστή Χαραλάμπη Βιλαέτη για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Τέτοιες προσπάθειες όπως κάνουν τα παιδιά του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Χαράλαμπος Βιλαέτης είναι αξιέπαινες και θα πρέπει να συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να τιμήσουμε το 1821.

 Με αυτά τα ιστορικά ντοκιμαντέρ τιμούμε όλους εκείνους τους αγωνιστές όπως ο Χαραλάμπης Βιλαέτης που πολέμησαν και πέθαναν για να είμαστε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι».

  Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει η σκέψη για την πραγματοποίηση και άλλα ιστορικού ντοκιμαντέρ στην Ηλεία ο Γιάννης Μουτσούλας με αινιγματικό χαμόγελο ανέφερε:

«Με τα παιδιά του Συλλόγου έχουμε πλέον γίνει φίλοι, οπότε θα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία».

Θοδωρής Λάμπρος – Οργανωτικός Υπεύθυνος

Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»

«Ο Χ. Βιλαέτης πρέπει να τιμηθεί  όπως του αξίζει»

Για την εμπειρία του στο ιστορικό ντοκιμαντέρ που αφορά τον Χ. Βιλαέτη μίλησε ο Οργανωτικός Υπεύθυνος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Θοδωρής Λάμπρος που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Με αυτό το ιστορικό ντοκιμαντέρ που είναι στην ουσία το πρώτο που κάνουμε ως νεοσυσταθείς σύλλογος τιμούμε τον Πύργιο αγνό αγωνιστή Χαραλάμπη Βιλαέτη.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς αφού μας βοήθησαν σημαντικά οι καλοί μας φίλοι Σπύρος Κατσίρας, Σοφία Δούση και Γιώργος Ράλλης που ανήκουν στον ιστορικό σύλλογο αναβίωσης «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας» και βέβαια ο καλός μας φίλος και «ψυχή» του ντοκιμαντέρ Γιάννης Μουτσούλας τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Σκοπός μας είναι να γυρίσουμε και άλλα ιστορικά ντοκιμαντέρ με σκοπό οι Ηλείοι και ειδικά οι νέοι άνθρωποι να μάθουν για το 1821 στην Ηλεία και να το αγαπήσουν».

Θανάσης Αναγνωστόπουλος – Ιδρυτικό μέλος

του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»

«Προσπαθούμε να αναδείξουμε

 τους αγωνιστές του 1821»

Με την σειρά του το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Θανάσης Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι σκοπός του συλλόγου είναι «να αναδείξουμε όλους εκείνους τους αγωνιστές γνωστούς και μη που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Αυτός ήταν και ο σκοπός του ντοκιμαντέρ για τον Χ. Βιλαέτη. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της δημιουργικής προσπάθειας».

Φώτης Βερβίτας – Ιδρυτικό Μέλος

του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»

και μέλος του Σκοπευτικού Ομίλου ΠαραδοσιακώΝ Όπλων Πάτρας

«Η κοινή μας αγάπη για το 1821 μας ένωσε»

Με την σειρά του ο Φώτης Βερβίτας – Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» ανέφερε ότι «η κοινή μας αγάπη για το 1821 μας ένωσε στο να δημιουργήσουμε αυτό το σύλλογο και να ξεκινήσουμε την πολύπλευρη δράση μας. Αυτό το ντοκιμαντέρ αφιερώνεται στον Πύργιο αγωνιστή του 1821 Χ. Βιλαέτη που τίμησε την πατρίδα του και δεν την πρόδωσε όπως έκαναν πολλοί άλλοι».

Γιώργος Κουρκούτας – Ιδρυτικός Μέλος του Συλλόγου

Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»

«Μια πρωτόγνωρη εμπειρία»

Για μια πρωτόγνωρη εμπειρία μίλησε το Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Γιώργος Κουρκούτας που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας αυτό το ιστορικό ντοκιμαντέρ για τον Χ. Βιλαέτη. Καταφέραμε να αναδείξουμε το ιστορικό της μάχης και να θυμίσουμε σε όλους πως ο Χ. Βιλαέτης πρέπει να τιμηθεί όπως του αξίζει».

Σπύρος Κατσίρας – Πρόεδρος Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας»

«Τέτοια ντοκιμαντέρ προβάλουν την ιστορία μας»

Ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου αναβίωσης «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας» Σπύρος Κατσίρας ανέφερε στο skalistiri.news ότι «τέτοια ντοκιμαντέρ αναδεικνύουν και προβάλουν την ιστορία του 1821 από τόπο σε τόπο. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που δημιούργησαν τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».

Σοφία Δούση – Μέλος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης  «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας

«Τιμούμε όλους τους αγνούς αγωνιστές του 1821»

Με την σειρά της η Σοφία Δούση – μέλος του ιστορικού Συλλόγου Αναβίωσης «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας» ανέφερε ότι «με αυτά τα ντοκιμαντέρ τιμούμε όλους τους αγνούς αγωνιστές του 1821 από τόπο σε τόπο. Ευχαριστούμε τα παιδιά του νέου Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» για την τιμή που μας έκαναν να βοηθήσουμε στην πραγματοποίηση του ιστορικού ντοκιμαντέρ για τον Χ. Βιλαέτη».

Γιώργος Ράλλης – Μέλος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης  «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας

«Κρατάμε ζωντανό το 1821»

Το μέλος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης  «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας

Γιώργος Ράλλης ανέφερε ότι «με αυτά τα ντοκιμαντέρ κρατάμε ζωντανό το 1821 και τιμούμε όλους αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για αυτό το ενδιαφέρον ιστορικό ντοκιμαντέρ για τον Χ. Βιλαέτη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ συμμετείχαν τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Θεόδωρος Λάμπρος, Φώτης Βερβίτας (και μέλος του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας), και Θανάσης Αναγνωστόπουλος ενώ την αφήγηση των ιστορικών γεγονότων έκανε το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου – Φιλόλογος και Ιστορικός Ερευνητής Γιώργος Κουρκούτας.

    Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV» της Καλαμάτας που πρόβαλε χθες δυο φορές (μια το μεσημέρι και μια το βράδυ) από την συχνότητά του το ιστορικό ντοκιμαντέρ για τον Χαράλαμπο Βιλαέτη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: