Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΏΝ ΛΑΪΚΏΝ ΑΓΟΡΏΝ ΝΟΜΟΎ ΗΛΕΊΑΣ:Αναφορά- Πρόταση

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΏΝ ΛΑΪΚΏΝ ΑΓΟΡΏΝ ΝΟΜΟΎ ΗΛΕΊΑΣ:Αναφορά- Πρόταση

Προς :Υπουργείο ανάπτυξης

Κύριε υπουργέ ,Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, που αφορά την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και δυστυχώς προέκυψαν εκατοντάδες αποκλεισμοί!!!

1. Επιχειρήσεις που έχουν ζημιά ή επιχειρήσεις που έχουν χαμηλό τζίρο το 2019, αποκλείονται παρά το γεγονός ότι έχουν κλείσει με κρατική εντολή..Όπως επίσης πολλές επιχειρήσεις που άνοιξαν λίγες ημέρες πριν την καραντίνα του Μαρτίου, δεν θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση, καθώς δεν πληρούν τα… κριτήρια. Για την ακρίβεια τους βάζουν όρους και προϋποθέσεις του τρίτου και τέταρτου τριμήνου του 2019, όταν δηλαδή η επιχείρηση δεν είχε ανοίξει!

Παράλληλα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ακαθάριστα έσοδα πάνω από 300 ευρώ τους μήνες Σεπτέμβριο Οκτώβριο του 2020. Δηλαδή ο κύκλος εργασιών του πρώτου τριμήνου του 2020 πολλαπλασιαζόμενο με δύο τρίτα (2/3).Με απλά λόγια η επιχείρηση για να πάρει την οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να έχει ακαθάριστα έσοδα 450 ευρώ το πρώτο τρίμηνο.

Και το ερώτημα που εύλογα δημιουργείται?? με την απόρριψη της αίτησης για την επιστρεπτέα προκαταβολή?/Πως θα επιβιώσει αυτή η επιχείρηση όταν θα έχει να πληρώσει ενοίκια και λογαριασμούς και φυσικά τα καθημερινά έξοδα;Γιατί μια επιχείρηση του 2020 να επηρεάζεται με οικονομικά κριτήρια του 2019 ???Και εάν δεν μπορεί να μην βάλει κριτήρια το υπουργείο ανάπτυξης λόγο δεσμεύσεων με την ευρωπαϊκή ένωση!!

Πρέπει τότε να δοθεί κρατική ενίσχυση όπως τον Μάρτιο του 2020!!Όπου δόθηκαν( 800 ευρώ) για όσες επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολη.,και δεν έχουν πάρει την επιστρεπτέα προκαταβολή.όπως (ο κλάδος των λαϊκών αγορών με πώληση βιομηχανικών προϊόντων)..όπου οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν πολύτεκνες οικογένειες.Σε αντίθετη περίπτωση πολλές κυρίως ατομικές επιχειρήσεις, και αυτό απασχολούμενοι δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν μετά το λοκνταουν.

Και βεβαίως πολλές οικογένειες θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την πανδημία ,και το πρόβλημα της επιβίωσης, Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσα ενέργειες, στο πραγματικό πρόβλημα που έχει προκύψει., ώστε να μην κινδυνεύσει καμία οικογένεια να οδηγηθεί χωρίς δική της υπαιτιότητα ,στην οικονομική καταστροφή,

Εκ του συλλόγου

Ο πρόεδρος

Τομαροπουλος Στέφανος

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: