Συλλυπητήριο μήνυμα Γιάννη Λυμπέρη για τον Κωνσταντίνο Χηνά.
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συλλυπητήριο μήνυμα Γιάννη Λυμπέρη για τον Κωνσταντίνο Χηνά.

Συλλυπητήριο μήνυμα Γιάννη Λυμπέρη για τον Κωνσταντίνο Χηνά.

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της κοινωνίας της Αμαλιάδας, ενός αυτοδίδακτου μυημένου στη συγγραφική τέχνη ανθρώπου. Ο επονομαζόμενος “συγγραφέας” Κώστας Χηνάς, μέσα από πολλές δυσκολίες  αλλά και μέσα από τις χαρές του βίου του, δημιούργησε μια ευτυχισμένη οικογένεια και παράλληλα άφησε το  στίγμα του στα Ελληνικά Γράμματα κυρίως μελετώντας και τιμώντας τις Τσιγγάνικες ρίζες του και την καταγωγή του από την Κωνσταντινούπολη.

 Με προσωπικό κόπο και με οδηγό την αγάπη του στην ιστορία των δικών του ανθρώπων και την πίστη του στο Θεό, πορεύθηκε στη ζωή αφήνοντας πολλά τσιγγάνικα αφηγήματα. Ξεχωριστό είναι το  βιβλίο «Γκογκί – Μνήμη», στο οποίο  με τον συνοδοιπόρο του Νίκο Μπατζαλή, παρουσιάζουν για πρώτη φορά ένα λαογραφικό και ιστορικό έργο της “άγνωστης”  γλώσσας των Ρομά.

Ως Δήμαρχος,  θα συνδράμω στην οποιαδήποτε προσπάθεια να διατηρηθεί και να μη χαθεί το έργο του, για το οποίο ήταν βαθιά υπερήφανος και δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δει να καταλαμβάνει τη θέση που του αξίζει στην πνευματική κοινότητα του τόπου.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: