Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συμφωνία ΗΠΑ με Merck για 1,7 εκατ. δόσεις φαρμάκων της πειραματικής θεραπείας της κατά του κορωνοϊού
Συμφωνία ΗΠΑ με Merck για 1,7 εκατ. δόσεις φαρμάκων της πειραματικής θεραπείας της κατά του κορωνοϊού

Συμφωνία ΗΠΑ με Merck για 1,7 εκατ. δόσεις φαρμάκων της πειραματικής θεραπείας της κατά του κορωνοϊού


Συμφωνία ΗΠΑ με Merck για 1,7 εκατ. δόσεις της πειραματικής θεραπείας της κατά του κορωνοϊού

Σε συμφωνία ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για την προμήθεια 1,7 εκατ. δόσεων της πειραματικής θεραπείας κατά του κορονοϊού της Merck & Co Inc, molnupiravir, προέβη η κυβέρνηση των ΗΠΑ, εφόσον η θεραπεία εγκριθεί από την αρμόδια αρχή.

Το Molnupiravir είναι μια πειραματική αντιική θεραπεία που αναπτύσσει η Merck σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 που δεν νοσηλεύονται.

Επί του παρόντος, το φάρμακο βρίσκεται στη φάση της κλινικής δομικής τελικού σταδίου, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλεία ή θανάτου των ασθενών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Merck ανακοινώνοντας τη συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση την Τετάρτη, τόνισε ότι αναμένεται να υποβάλει αίτηση για λήψη άδεια επείγουσας χρήσης του molnupiravir μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 το νωρίτερο, καθώς αναμένει ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την υπό εξέλιξη κλινική δοκιμή.

Το φάρμακο χορηγείται από το στόμα σε μορφή κάψουλας κάθε 12 ώρες για 5 ημέρες, ενώ η θεραπεία περιλαμβάνει συνολικά 10 δόσεις.

Η Merck εκτιμά ότι θα έχει έτοιμες προς διάθεση περισσότερες από 10 εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες για τη σύναψη προκαταρκτικών συμφωνιών αγοράς του molnupiravir.

Σημειώνεται ότι η Merck αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη φαρμακευτικών θεραπειών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς οι προσπάθειές της για την ανάπτυξη δύο εμβολίων δεν κατάφεραν να προκαλέσουν τις επιθυμητές ανοσολογικές αντιδράσεις, ωθώντας την φαρμακοβιομηχανία να τερματίσει το πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολίου τον Ιανουάριο.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: