Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στην εκδήλωση MedCatDays 2022 στη Βαρκελώνη στις 24-25 Μαρτίου

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στην εκδήλωση MedCatDays 2022 στη Βαρκελώνη στις 24-25 Μαρτίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε στην εκδήλωση MedCatDays 2022 που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτικού Γραφείου της CPMR στην Βαρκελώνη στις 24 με 25 Μαρτίου 2022. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε ως ομιλητής στο σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση της Καταλονίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο IEMed με τίτλο: «Πράσινη και Ψηφιακή μετάβαση στη Μεσόγειο: η Νέα Ατζέντα για τη Μεσόγειο μέσω της μεθόδου από τη βάση προς τα επάνω». Η συνεδρία που συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης είχε τίτλο: «Μια ανανεωμένη διακυβέρνηση στη Μεσόγειο: Προς μια Μακροπεριφερειακή στρατηγική».

Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν να εξερευνήσει την ευρωπαϊκή προσέγγισή σε σχέση με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στη Μεσόγειο και το μοντέλο που αναπτύχθηκε στην Καταλονία. Πώς μπορεί η τεχνογνωσία της να αξιοποιηθεί περαιτέρω και να προβληθεί στην ευρωμεσογειακή συνεργασία; Πώς μπορεί η εδαφική συνεργασία να συμβάλει στην προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στη Μεσόγειο; Πώς μπορεί η ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη προσέγγιση διακυβέρνησης να συμβάλλει στη διευκόλυνση των διαδικασιών, στο συντονισμό των βασικών παραγόντων και στην αύξηση της βιωσιμότητας; Ήταν κάποια από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρότεινε μεταξύ άλλων να αναθεωρηθεί ο κανονισμός ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα διακρατικά και διαπεριφερειακά έργα διασύνδεσης των Περιφερειών και των Πόλεων, τα οποία την παρούσα στιγμή δεν είναι επιλέξιμα για επιχορήγηση.

Στη συγκεκριμένη συνεδρία συμμετείχαν επίσης ο Normunds Popens, Αν. Γενικός Διευθυντής Εφαρμογών και Διεθνών Σχέσεων της DG REGIO, o Younous Oumarjee,Eυρωβουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Magali Altounian, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Περιφέρειας Sud, η Helena de Felipe, Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ο Mustapha El Bakkouri, Δήμαρχος Tetuan (Μαρόκο), MedCités, MedCoopAllance, ο Rachid El Abdi, Πρόεδρος της Περιφέρειας Rabat-Salé-Kenitra (Μαρόκο), Πρόεδρος του ORU-Fogar, μέλος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CRPM, ο Nikola Dobroslavic, Πρόεδρος της Ευρωπεριφέρειας Αδριατικής Ιονίου και Πρόεδρος της Κομητείας Νερέτβα του Ντουμπρόβνικ. Τη συνεδρία συντόνιζε η Ελένη Μαριάνου, Γενική Γραμματέας της CPMR.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές η Victòria Alsina, Περιφερειακή Υπουργός Εξωτερικής Δράσης και Ανοιχτής Διακυβέρνησης της Καταλονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Συμπρόεδρος της ARLEM και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ο Henrike Trautmann, Αναπληρωτής Διευθυντής στη DG NEAR, o Maha Yahya, Διευθυντής του Κέντρου Μέσης Ανατολής Malcolm H. KerrCarnegie, η Nabila Hamza, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου LaMarsa (Τυνησία), η Senén Florensa, Εκτελεστικός Πρόεδρος του IEMed, ο François Alfonsi, Ευρωβουλευτής, η Salima Yenbou, Ευρωβουλευτής, ο Emmanuel Cohen-Hadria, Διευθυντής Ευρωμεσογειακών Πολιτικών στο IEMed, ο Μichael Tanchum, Ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), ο Mohammed El Razzaz, Αναλυτής στο Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, Ένωση για τη Μεσόγειο, η Amel Saidane, Πρόεδρος των Start-ups στην Τυνησία, ιδρύτρια της Betacube, ο Mohamed Sefiani, Δήμαρχος Chefchaouen (Μαρόκο), εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η Maria Galindo, Γενική Διευθύντρια στο Τμήμα του Αντιπροέδρου και των Ψηφιακών Πολιτικών και Επικράτειας της Κυβέρνησης της Καταλονίας.

Στις εκδηλώσεις της CPMR συμμετείχε και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννης Κανακάρης.

Το σεμινάριο μπορείτε να παρακολουθήσετε στον εξής σύνδεσμο: www.youtube.com/watch?v=EZCkue13q7w.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: