ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

22-06-2021

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε γεωργία

και κτηνοτροφία αλλάζει τα δεδομένα

-Τι συζητήθηκε με τον Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λ. Χριστόπουλο

-Πρόταση να ενταχθεί άμεσα ο Nομός στο δίκτυο 5G

Το μεγάλο εγχείρημα που αποτελεί μονόδρομο και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο νομό μας είναι αυτό του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα, που θα οδηγήσει σε μία νέα πραγματικότητα προσθέτοντας αρκετά μεγάλη υπεραξία στο ελληνικό αγροτικό προϊόν.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει εστιάσει τις προσπάθειές του ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και αυτό ήταν και το βασικό θέμα της ατζέντας στην διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο.

Η χώρα μας βρίσκεται στο κατώφλι μιας επανάστασης στον αγροτικό τομέα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μονόδρομο, μέσα από μία ακολουθία τεχνολογικών και ψηφιακών εφαρμογών που θα εκτείνονται σε όλη την αλυσίδα παραγωγικών δραστηριοτήτων και παραμέτρων της αγροτικής παραγωγής.

ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Η πανδημία συνετέλεσε στο να αναδειχθεί αυτή η νέα πραγματικότητα σε αναγκαία συνθήκη και πλέον έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες σε αυτή την κατεύθυνση. Στόχος του Ηλείου κοινοβουλευτικού είναι ο νομός μας να είναι από τους πρώτους που θα ενταχθούν πιλοτικά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα στον τομέα της καλλιέργειας και ακολουθώντας το δόγμα της εξωστρεφούς γεωργίας.

Είναι ξεκάθαρη πλέον η ανάγκη για υπηρεσίες που τροφοδοτούνται από την επιστημονική γνώση και προσφέρουν στους εμπλεκόμενους πολύτιμες συμβουλές στην παραγωγική διαδικασία.

Αυτό που επισημάνθηκε και στην συνάντηση, είναι η πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών για την ανάπτυξη ενός συνόλου ψηφιακών υπηρεσιών, με εστίαση στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ευφυούς γεωργίας, προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά της Ηλείας, με την αξιοποίηση των οποίων θα επιτευχθεί η υποστήριξη του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν, θα αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας αιχμής, θα επιτρέπουν την συνεχή και απομακρυσμένη παρακολούθηση των εδαφοκλιματικών συνθηκών και την δυνατότητα μεγιστοποίησης της αξιοποίησης σημαντικών πρωτογενών δεδομένων και θα αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των καλλιεργειών και των βοσκοτόπων, καθώς και στην διάθεση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων.

Μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, επιγραμματικά θα αναπτυχθούν και θα παρασχεθούν υπηρεσίες απομακρυσμένης παρακολούθησης, συμβουλευτικές- πληροφοριακές υπηρεσίες, υπηρεσίες παρακολούθησης και διαχείρισης βοσκοτόπων, ηλεκτρονική διάθεση αγροτικών προϊόντων, καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως η καταγραφή εφαρμογών, εισροών και εκροών, συλλογή και επεξεργασία περιβαλλοντικών δεδομένων από τρίτες πηγές, παρακολούθηση υποδομών, εκπαίδευση χρηστών, ενημέρωση εμπλεκομένων και ευαισθητοποίηση ομάδων ωφελουμένων.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής κτηνοτροφίας, που θα περιλαμβάνει δημιουργία πλατφόρμας, εφαρμογής και υποδομών για την συλλογή δεδομένων για τα ζώα, από την βοσκή έως την τελική κατανάλωση, ενώ θα συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών βελτίωσης των ζώων και στην καλύτερη διαχείριση των βοσκοτόπων.

Τα νέα δεδομένα καθιστούν μονόδρομο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αναγκαίο ταυτόχρονα, στο διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνιστικό και μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον. Η γνώση και η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, δίνει πλεονεκτήματα στους παραγωγούς μας και οδηγεί στην μείωση του κόστους και στην αύξηση της παραγωγής” σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ MICROSOFT

Επιπλέον ζήτησε από τον κ. Χριστόπουλο να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε ο Νομός Ηλείας να είναι από τους πρώτους νομούς της χώρας που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το δίκτυο 5G.

Ο κ. Νικολακόπουλος υπενθύμισε τη σημαντική επένδυση της Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία, γεγονός που θέτει την Ηλεία σε προτεραιότητα, προκειμένου να η συγκεκριμένη επένδυση να αποδώσει τα μέγιστα και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα στον κόσμο του διαδικτύου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: