Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΑΒΕ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο δρόμος είναι προτεραιότητα

και θα γίνει από την κυβέρνησή μας!

Ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

  • Αναλυτικό ενημερωτικό υπόμνημα του Ηλείου βουλευτή

για τα μείζονα θέματα του τόπου με κατάθεση και

των δικών του προτάσεων

Με επίκεντρο την Ηλεία και την αναπτυξιακή της προοπτική, πάνω σε έξι κορυφαίους για την εξέλιξή της άξονες, έγινε συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το βουλευτή του νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Ο Πρωθυπουργός δέχθηκε τον Ηλείο κοινοβουλευτικό στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από το αίτημα του κ. Νικολακόπουλου ο οποίος του παρέδωσε και αναλυτικό υπόμνημα για τα μείζονα ζητήματα του τόπου, διατυπώνοντας παράλληλα και τις δικές του προτάσεις.

Βασικό σημείο αναφοράς υπήρξε ο αυτοκινητόδρομος Πύργου-Πατρών και όλες οι εξελίξεις για το μεγάλο έργο, στο πλαίσιο της επίσπευσης των διαδικασιών υλοποίησής του, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες των κυβερνητικών παρεμβάσεων για τους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Πρόκειται για ένα έργο που όπως είπε, το αρμόδιο Υπουργείο μετά και τη δική του εντολή παρακολουθεί και χειρίζεται προσεκτικά, ώστε πολύ σύντομα να έχουμε τη θετική έκβασή του και την υλοποίησή του χωρίς καμία εργολαβία να βρίσκεται «στον αέρα», με την αυστηρή πλέον τήρηση όλων των νέων χρονοδιαγραμμάτων.

Οι δομές υγείας και οι σχολές

Ο κ. Νικολακόπουλος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και για το επίκαιρο, λόγω συνθηκών θέμα, για τις δομές υγείας και ειδικότερα τη λειτουργία των νοσοκομείων μας στην Ηλεία, επισημαίνοντας την ανάγκη της ενίσχυσής τους σε ιατρικό προσωπικό σε μία εξαιρετικά δύσκολη -όπως είπε- περίοδο για όλους μας.

Με ενδιαφέρον εξάλλου ο πρωθυπουργός άκουσε και την πρόταση του βουλευτή της ΝΔ σχετικά με το θέμα των Πανεπιστημιακών σχολών σε Πύργο και Αμαλιάδα, για την οποία μάλιστα θα υπάρξει άμεσα συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, στη βάση του αναλυτικού υπομνήματος που κατέθεσε ο κ. Νικολακόπουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Στην «ατζέντα» της συζήτησης ετέθησαν ακόμη η τύχη του Σιδηρόδρομου με ζητούμενο την ενεργοποίηση της γραμμής Πατρών-Πύργου-Κυπαρισσίας για επιβατικούς, τουριστικούς και εμπορικούς όπως ανέφερε ο Ηλείος βουλευτής λόγους, περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν κυρίαρχα το Νομό μας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στον επενδυτικό τομέα και στις υποδομές που προσδίδουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στον τόπο μας.

Η Ηλεία στις κρίσιμες περιοχές

Με αφορμή μάλιστα το τελευταίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι ο Νομός Ηλείας είναι από τις κρισιμότερες περιοχές, για τις οποίες τόσο ο ίδιος όσο και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν θέσει συγκεκριμένους στόχους ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Νικολακόπουλος με ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη συνάντηση αυτή δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε με χαρά τις προτάσεις του και πρόσθεσε ότι με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να πράξουμε το καλύτερο δυνατό για την Ηλεία.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: