Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, με εκπρόσωπο Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, με εκπρόσωπο Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, με εκπρόσωπο Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών

Το αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Πύργου και Περιχώρων για στήριξη των Σχολών Οδηγών από το νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από την Covid-19, κατέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Σταματόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου 2021, στο Διοικητήριο, ο κ. Σταματόπουλος περιέγραψε στον κ. Γιαννόπουλο την κατάσταση του Κλάδου, ο οποίος – όπως σημείωσε – πλήττεται βάναυσα τα τελευταία χρόνια, καθώς, πριν την πανδημία, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τις απεργίες των εξεταστών, με συνέπεια τη μη διεξαγωγή πρακτικών εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εξήγησε μάλιστα πως, η πανδημία έχει διογκώσει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα, ενώ και στην παρούσα φάση, σχετικά με την άρση της αναστολής λειτουργίας των Σχολών Οδήγησης, τα μέτρα τα οποία καλούνται να εφαρμόσουν, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, είναι ανεδαφικά και καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη την ασφαλή επαναλειτουργία των Σχολών. Για τους λόγους αυτούς, ζήτησε την βοήθεια και συνδρομή του κ. Αντιπεριφερειάρχη, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, προκειμένου να διασωθεί ο κλάδος, καθώς και την ένταξη του ΚΑΔ των Σχολών Οδήγησης στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, συμμεριζόμενος πλήρως τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εκπροσώπων του Κλάδου, αναγνώρισε ότι το πλαίσιο επαναλειτουργίας, όπως αυτό καθορίζεται από την ΚΥΑ, δημιουργεί πολλές ασάφειες και η επίλυση αυτών των προβλημάτων – όπως σημείωσε – θα έρθει μόνο με την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Μεταφορών. Τέλος, χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα να συμπεριληφθεί ο ΚΑΔ τους στο πρόγραμμα στήριξης των 20 εκατ. ευρώ που θα προκηρυχθεί στο επόμενο διάστημα, και ήδη η Περιφερειακή Αρχή εργάζεται προς την κατεύθυνση ένταξης τους στους δικαιούχους του προγράμματος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: