Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Μητροπολίτη Ηλείας για την ενδυνάμωση και ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού
Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Μητροπολίτη Ηλείας για την ενδυνάμωση και ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Μητροπολίτη Ηλείας για την ενδυνάμωση και ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού

Με κύριο αντικείμενο την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του την Δευτέρα (6/2) τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο Β’ και την καθηγήτρια ΕΔΙΠ, του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, Μαρία Αργυροπούλου.

Παρόντες στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε ήταν ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης και η μοναχή της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Φραγκαπηδήματος Αγνή Θεοδωροπούλου. Το πρώτο βήμα θα γίνει με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύργου και της Ι.Μ. Ηλείας όπου θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενδυνάμωση του θρησκευτικού τουρισμού.

Όπως σχετικά δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου: «Σύντομα πρόκειται να γίνει η σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πύργου και Ι.Μ. Ηλείας με αντικείμενο την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού και των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής μας. Θα ξεκινήσουμε άμεσα, με πρώτο σταθμό τη Μονή Φραγκαπηδήματος και περαιτέρω θα αναπτύξουμε δράσεις σε σχέση και με τα υπόλοιπα μνημεία που υπάρχουν στα διοικητικά όρια της Μητροπόλεως Ηλείας και του Δήμου Πύργου».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: