Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον συγγραφέα του βιβλίου «Ο μυθικός Ωνάσης»

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον συγγραφέα του βιβλίου «Ο μυθικός Ωνάσης»

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον συγγραφέα του βιβλίου«Ο μυθικός Ωνάσης»

Σε περίοπτη θέση το Κατάκολο με τη θαλαμηγό ChristinaO

Μια συλλεκτική έκδοση για τη ζωή και το έργου του Αριστοτέλη Ωνάση πρόσφερε ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο Μυθικός Ωνάσης», Χρήστος Χαλκιάς στον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο. Αφορμή αυτού του δώρου στάθηκε ένα μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα που φιλοξενείται στις σελίδες του βιβλίου και αφορούν στην παραμονή της θαλαμηγού ChristinaO  στο Κατάκολο καθώς και τις εκδηλώσεις όπως και τις επισκέψεις που έλαβαν χώρα.

Με μεγάλη χαρά ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον σκηνοθέτη και συγγραφέα του βιβλίου «Ο Μυθικός Ωνάσης». Μια πολυτελή έκδοση, που ήδη τα πρώτα του πιλοτικά αντίτυπα έχουν διανεμηθεί στον Δήμο Λευκάδας, καθώς εκεί βρίσκεται και ο Σκορπιός,  ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα το βιβλίο θα διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Αν και ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν είχε καμία σύνδεση με την Ηλεία, ωστόσο δύο σημαντικά γεγονότα οδήγησαν τον συγγραφέα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Ο κ. Χαλκιάς, Λευκαδίτης στην καταγωγή, επισκέπτεται συχνά την περιοχή μας καθώς η σύζυγός του κατάγεται από το Στρούσι. Επιπλέον στο βιβλίο υπάρχει μεγάλη αναφορά με πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη θρυλική θαλαμηγό ChristinaO , την παραμονή της στο Κατάκολο, τα Θεοφάνεια που τελέστηκανχοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό , η επίσκεψη του σημερινού ιδιοκτήτη της θαλαμηγού IvorFitzpatrick κ.α.

Ο κ. Χαλκιάς ξεκίνησε τη συλλογή όλων των πληροφοριών και του φωτογραφικού υλικού εδώ και πολλά χρόνια. Αφορμή στάθηκε η γνωριμία του και αργότερα η στενή φιλική του σχέση με τον Τζόζεφ Μπόλκερ, τον πρώτο σύζυγο της αείμνηστης Χριστίνας Ωνάση. Οι δυο τους γνωριστήκανε όταν ο κ. Χαλκιάς σπούδαζε στο  Columbia των ΗΠΑ κινηματογραφικές σπουδές. Λίγο πριν το θάνατό του, ο Μπόλκερ, αναπολώντας διαρκώς το παρελθόν, ώθησε τον συγγραφέα να κάνει ενδελεχή έρευνα για τη ζωή και το έργο του Αριστοτέλη Ωνάση, δίνοντάς του παράλληλα ο ίδιος ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό για να το χρησιμοποιήσει.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: