Συνάντηση εργασίας για τον Μαραθώνιο Αρχαίας Ολυμπίας
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνάντηση εργασίας για τον Μαραθώνιο Αρχαίας Ολυμπίας
Συνάντηση εργασίας για τον Μαραθώνιο Αρχαίας Ολυμπίας - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Συνάντηση εργασίας για τον Μαραθώνιο Αρχαίας Ολυμπίας

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας και πρόεδρο του Σωματείου «Μαραθώνιος» Δημήτρη Κωσταριά , τον συντονιστή του Μαραθωνίου Νίκο  Πολιά  και  το μέλος της τεχνικής επιτροπής, Ηλία Μαυροειδέα, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού  Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου 2022.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει τρείς χιλιομετρικές αποστάσεις, του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων και είναι αφιερωμένος στον Χαρίλαο Βασιλάκο,  τον πρώτο στην ιστορία νικητή μαραθωνοδρόμο. Η μια μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, αφού αφορά τις διοργανώτριες πόλεις των Ολυμπιακών Αγώνων την Αρχαία Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος συμπεριλαμβανομένων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, καθώς και των μέτρων ασφαλείας των αγώνων, όπως επίσης η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τέλος η σημαντική συνδρομή και συνεισφορά των εθελοντών κατά την διάρκεια των τριών διαδρομών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και πρέπει να προσδώσουμε σε αυτόν την αίγλη που του αρμόζει μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο λόγο πανδημίας. Ο Μαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας επανέρχεται δυναμικά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει  από την διοργάνωση ενός τόσο  σπουδαίου γεγονότος . Στόχος μας είναι η διοργάνωση αυτή σύντομα να βρίσκεται στο πάνθεον των δρομικών γεγονότων της χώρας και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτόν να αναμένουν με ανυπομονησία την αμέσως επόμενη διοργάνωση».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: