Συνάντηση σταθμός Αυγερινοπούλου – Καραμανλή για την Ολυμπία Οδό
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνάντηση σταθμός Αυγερινοπούλου – Καραμανλή για την Ολυμπία Οδό

Συνάντηση σταθμός Αυγερινοπούλου – Καραμανλή για την Ολυμπία Οδό

Αθήνα, 15 Απριλίου 2021

Πολύ σημαντική και επί της ουσίας ήταν η συνάντηση της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, για τις τρέχουσες εξελίξεις στον οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την κα Βουλευτή ότι στις αρχές Απριλίου εστάλησαν οι απαντήσεις που έθεσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο φάκελο προγνωστοποίησης για το έργο, ολοκληρώνοντας, επί της ουσίας, την αλληλογραφία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πλέον μόνο υποσημειώσεις και μικρές παρατηρήσεις μπορούν να τεθούν. Τις επόμενες εβδομάδες, θα προχωρήσει άμεσα η Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού και ο απαιτούμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι, θα «ανοίξει» ο δρόμος να ψηφιστεί, εν συνεχεία, από τη Βουλή και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, αυτού του έργου πνοής για την Ηλεία, την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή.

Προτεραιότητα της κα Βουλευτού είναι η ολοκλήρωση του Πάτρα – Πύργος και προς τούτο βρίσκεται δίπλα σε κάθε βήμα και είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρμόδιες Διευθύνσεις της, καθώς και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Η κα Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Υπουργό, καθώς έχει τεθεί σε προτεραιότητα η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρας – Πύργου με προσωπική μέριμνα τόσο του κ. Υπουργού όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και βρίσκεται κατά πόδας σύσσωμο το Υπουργείο για την υλοποίησή του. Η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε το έργο αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα το ολοκληρώσει.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: