ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

12/1/2023

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ Η ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Η Ηλεία πιο δυνατά στο αύριο

με συγκροτημένο σχέδιο και έργο

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΕΘΟΔΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

Η Ηλεία προχωρά με σχέδιο πιο δυνατά και την επόμενη τετραετία με δρομολογημένες παρεμβάσεις αναπτυξιακής εξέλιξης, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον τόπο και τους πολίτες του.

Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση έγινε η συνάντηση του Ηλείου βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητηθούν εφ΄ όλης της ύλης τα βασικά θέματα του Νομού μας και να κατατεθούν από τον πρώτο περαιτέρω προτάσεις για την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η περιοχή μας.

Στην συνάντηση εκφράσθηκε αρχικώς η ικανοποίηση που επικρατεί γιατί σήμερα στην Ηλεία υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας και μάλιστα μετά από προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, που υποσχέθηκε την επίλυση προβλημάτων και την έναρξη κατασκευής του και έτσι πραγματικά έγινε.

Ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι έργο ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας και η μέχρι τώρα πορεία εκτέλεσής του όχι μόνο είναι στην βάση του χρονοδιαγράμματος αλλά ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, καθώς συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Επισημάνθηκε ωστόσο, και στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Νικολακόπουλο, ότι θα πρέπει ο συγκεκριμένος δρόμος να συνδεθεί και να φθάσει έως την Ολυμπία, με το επόμενο βήμα να είναι η επέκτασή του όπως αρχικώς είχε προβλεφθεί, δηλαδή μέχρι την Τσακώνα.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Έγινε συζήτηση εξάλλου και για άλλα μεγάλα έργα που είναι ήδη στην κυβερνητική «ατζέντα» όπως,  η επαναφορά του τρένου και η λειτουργία του σιδηροδρόμου, η αξιοποίηση των λιμανιών μας, η χωροταξική διευθέτηση και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο με την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, που ως γνωστόν χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης  με τις διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη για τον ανάδοχο του έργου κλπ.

Ξεχωριστή επίσης μνεία έγινε και για το θέμα της ανασυγκρότησης του νομού στο οποίο δίνεται μεγάλη βαρύτητα για δράσεις και έργα που μπορούν να γίνουν, και για τον λόγο αυτό  αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η πρόταση που θα κατατεθεί από την «διαΝΕΟσις», τα στελέχη της οποίας εργάζονται εντατικά προς μία τέτοια κατεύθυνση.

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Μεγάλο ζητούμενο, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η υλοποίηση των σχετικών δράσεων στην βάση μεγάλων επενδυτικών παρεμβάσεων  αφού οι προϋποθέσεις, το περιβάλλον και οι δυνατότητές μας, είναι σε θέση να τις εξασφαλίσουν και να τις αξιοποιήσουν, ενδυναμώνοντας την τοπική και την εθνική μας οικονομία σε τομείς όπως κυρίαρχα είναι ο τουρισμός, αλλά και οι μεταφορές, ο πρωτογενής τομέας κ.α.

Εκείνο που έχει σημασία, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, είναι να συνεχίσουμε με στοχευμένες κινήσεις και να προχωρήσουμε δυνατά με συγκροτημένο σχέδιο που θα έχει αποτελέσματα. Γνωρίζουμε άλλωστε τι απαιτείται σήμερα στην Ηλεία, είμαστε ενήμεροι και με την δική σας προσπάθεια για τις ανάγκες και τις προτεραιότητές της και θέλουμε βήμα- βήμα να επιφέρουμε θετικές εξελίξεις δημιουργικά και μεθοδικά, εκμεταλλευόμενοι και τους οικονομικούς πόρους που θα έχουμε στην διάθεσή μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και τις νέες προτάσεις που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και  επανέλαβε την θέση του για μια πράγματι δυνατή Ηλεία  στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε από την πλευρά του την βεβαιότητά του για  τις νέες θετικές εξελίξεις στον τόπο, με την συνέχιση της υπεύθυνης και σοβαρής διακυβέρνησης της χώρας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: