Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Ηλείας: «Να εφαρμοστεί ο αθλητικός νόμος… και στην Ηλεία»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Ηλείας: «Να εφαρμοστεί ο αθλητικός νόμος… και στην Ηλεία»
Γ’ Εθνική – 4ος Όμιλος: Οι σημερινοί αγώνες (LIVE) - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Ηλείας: «Να εφαρμοστεί ο αθλητικός νόμος… και στην Ηλεία»Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στα γραφεία του ΣΠΠΗ στο Δημ. Στ. Πύργου, ενημέρωση προς τους αθλητικούς συντάκτες της Ηλείας, σχετικά με τις θέσεις του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας, με βάση τον Κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ για το 2022!

Όπου όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, οφείλουν να απασχολούν αναγνωρισμένο προπονητή, ο οποίος φέρει την επίσημη αδειοδότηση των UEFA/ΕΠΟ, κάτι δηλαδή αντίστοιχο με το δελτίο που υποχρεωτικά πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής για να μπορέσει να αγωνιστεί σε ένα ματς. Η κάρτα αυτή, έχει την έννοια της κάρτας προπονητικής ιδιότητας, η οποία είναι και αυτή η οποία επιτρέπει σε έναν προπονητή να κινείται ελεύθερα στα όρια της τεχνικής περιοχής και να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αν μια ομάδα δεν διαθέτει τέτοιο προπονητή, παραπέμπεται από τον διαιτητή στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της οικείας ΕΠΣ και του επιβάλλεται πρόστιμο 100% για κάθε παιχνίδι. Εάν αντίστοιχα εντοπιστεί προπονητής ο οποίος παρέχει εικονικά την κάρτα του και απουσιάζει από τον πάγκο, το πρόστιμο διπλασιάζεται και επιβάλλονται πολύ αυστηρές κυρώσεις στον προπονητή, που φτάνουν ως και την αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Το παρών έδωσαν, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Άρης Ρουμελιώτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Ηλίας Φωτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Χρίστος Αποστολόπουλος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Τάσος Φερεκίδης, καθώς ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος , ελέω δουλειάς, βρίσκεται με απόσπαση στη Σάμο! Όπως ανέφερε ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Χρίστος Αποστολόπουλος, έχει υπάρξει αλληλογραφία τόσο με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας, όσο και με την Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας.

Όπως προβλέπει ο Κανονισμός, ο οικείος Σύνδεσμος, έχει τη δυνατότητα να δεχθεί την εξαίρεση της ΕΠΣΗ από ορισμένες υποχρεώσεις των σωματείων. Και πράγματι έχει δεχθεί στη μεγάλη κατηγορία, οι ομάδες να μπορούν να απασχολήσουν και προπονητές με δίπλωμα UEFA C, υπό τον όρο ότι θα φοιτήσουν στην επόμενη σχολή εντός της Ελλάδας όπως απαιτεί ο Κανονισμός. Επίσης έχει δεχθεί να εξαιρεθεί η Β΄ κατηγορία από την υποχρέωση να απασχολεί προπονητή.

Αντίθετα, δεν έχει δεχθεί και δεν θα δεχθεί να παραμείνει στην προκήρυξη η απαλλαγή των σωματείων της Α1 και Α2 από την υποχρέωση αυτή. Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΠΠΗ Χρίστος Αποστολόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Ο όρος επίσημος προπονητής, ή διπλωματούχος προπονητής, είναι αδόκιμος. Προπονητής, αν το πάμε έτσι, μπορεί να ονομαστεί ο καθένας. Ωστόσο δεν συμβαίνει αυτό. Η ΕΠΟ μέσα από τον Κανονισμό Προπονητών, ορίζει ξεκάθαρα ποιος θεωρείται προπονητής»

Τι αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΣΗ

Η προκήρυξη της ΕΠΣΗ, η οποία είναι γεγονός ότι συντάχθηκε πριν την δημοσίευση του Κανονισμού Προπονητών 2022, απαλλάσσει τα σωματεία της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας από αυτή την υποχρέωση. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια προκήρυξη, αντίθετη προς Κανονισμό της ΕΠΟ και η οποία θα σταλεί για τροποποίηση στο σημείο αυτό

Τι είπε για το θέμα στην κλήρωση των πρωταθλημάτων ο Αρ. Κουλούρης?

« Η ΕΠΣ Ηλείας, στέκεται στο πλευρό των παραγόντων, ωστόσο αν της επιβληθεί από την ΕΠΟ η υποχρέωση τροποποίησης προκήρυξης, θα υποχρεωθεί να το κάνει. Πρόσθεσε ότι δεν έχει τη συγκατάθεση του Συνδέσμου των Ηλείων προπονητών, και ως τελική λύση, έχει συντάξει επιστολή, μέσα από την οποία ζητάει από την υπερκείμενη αρχή, την ΕΠΟ, να εξαιρεθεί η Ηλεία από τις διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών, στον βαθμό τον οποίο η προκήρυξη προβλέπει»!

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: