Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνεχίζεται και τον Μάρτιο η επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου
Διευρύνονται τα κριτήρια για τους δικαιούχους επιδότησης σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Συνεχίζεται και τον Μάρτιο η επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίουΤα ποσά που προβλέπονται ανάλογα με την κατανάλωση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Την συνέχιση της επιδότησης στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για καταναλωτές και επιχειρήσεις αποφασίστηκε σύμφωνα με δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.

Ειδικότερα, στο ηλεκτρικό ρεύμα θα επιδοτηθούν με το ποσό των 150 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 150 KWh και στη συνέχεια με 110 ευρώ MWh για κατανάλωση από 151 έως 300 KWh από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης οι καταναλωτές για τον Μάρτιο, όπως συνέβη και τον Φεβρουάριο. Αυτό μεταφράζεται σε μηναία ελάφρυνση 39 ευρώ ανά λογαριασμό.

Για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται στο ποσό των 170 ευρώ ανά MWh , Επομένως, από τον λογαριασμό αφαιρούνται 51 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις η επιδότηση θα μείνει επίσης αμετάβλητη, στα 65 ευρώ η MWh .

Για το φυσικό αέριο, η επιδότηση είναι 20 ευρώ και επιπλέον 20 ευρώ από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας για τους πελάτες της και 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τις επιχειρήσεις.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: