Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνεδριάζει στον Πύργο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας

Συνεδριάζει στον Πύργο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας

Στον Πύργο και συγκεκριμένα στην αίθουσα Συνεδρίων του Διοικητηρίου της  Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 47) θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 μ.μ. η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας  με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr).

Το πρώτο και βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά το σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αναμένεται να γίνει απολογισμός για τις ενέργειες που έγιναν αλλά και αυτές που χρειάζεται ακόμα να γίνουν ενώ θα ζητηθεί η επίσπευση του σχεδίου αφού εκτός από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που επλήγη βάναυσα από τις πυρκαγιές του 2021, πληγές μετρά και ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων από την φωτιά του περασμένου καλοκαιριού.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αερολέσχης Πύργου για τον καθορισμό των όρων λειτουργίας του πεδίου προσγείωσης Αερολιμένα Επιταλίου.

Τέλος, θα συζητηθεί και η επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Κωνσταντίνου Μητρόπουλου σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης μεταναστών – εργατών γης αλλά και η επερώτηση τουτου Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ!»  Δημήτρη Κατσικόπουλου σχετικά με την Πατρών- Πύργου.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/epresence-con- ference-13110

ΦΩΤΟ ΑΕRODROMIO

ΦΩΤΟ PUROPLHKTOI

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: