Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Λέντζα Γ. και Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιαννόπουλου Β.

Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Λέντζα Γ. και Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιαννόπουλου Β.

Ένταξη του έργου Υδροδότηση Δ.Ε. Βουπρασίας από διυλιστήριο φράγματος Πηνειού

Κοινή Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Λεχαινών παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλου Β., και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Τσουραπας Γ.

Η συνέντευξη αφορούσε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού  ύψους περίπου

9,1 εκ. ευρώ.

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα για τον Δήμο, και ιδιαίτερα για τη Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. ο οποίος ανέφερε: «Στη προεκλογική εκστρατεία, το μήνυμα ήταν «Για έναν Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει».

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού στο τέλος του 2023, η Βουπρασια εξασφαλίζει πόσιμο και ποσοτικότερο νερό, δίνοντας ολοκληρωμένη λύση σε ένα δίκαιο αίτημα πολλών ετών των Συνδημοτών μας.

Το έργο συμβάλλει επίσης  στην οικονομία του Δήμου, αφού στην υπάρχουσα κατάσταση λειτουργούν 35 αντλιοστάσια,

καταναλώνοντας τεραστιες ποσότητες σε ενέργεια, και χρήμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη μας  κ. Φαρμάκη Ν., τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας  κ. Γιαννόπουλο Β., και όλη τη Περιφερειακή Αρχή, γιατί χωρίς τη δίκη τους οικονομική αρωγή, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο.

Ευχαριστώ επίσης τους Αντιδημάρχους μου, την Τεχνική Υπηρεσία, και την Υπηρεσία Προγραμματισμού του Δήμου μας, για τις άοκνες προσπάθειες τους. 

Πιστεύω πώς τα καλύτερα για τον Δήμο μας και τους Δημότες έρχονται στο μέλλον».  

Από τη πλευρά του ο

κ. Γιαννόπουλος Β. δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενός έργου πολύ σημαντικού, ενός έργου υποδομής που αφορά στην υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Ικανοποιείται ένα χρόνιο και απόλυτα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Βουπρασίας, οι οποίοι σαφέστατα και αναμφίβολα έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν, ενός σύγχρονου δικτύου υδροδότησης που θα τους παρέχει και θα τους εξασφαλίζει ασφαλές πόσιμο νερό.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι,στη κατάσταση αυτή τη δύσκολη που βιώνουμε, και παρά τις αντιξοότητες που έχει φέρει σε όλους μας η πανδημία δε σταματάμε να εργαζόμαστε, και δε σταματάμε να προγραμματίζουμε την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που αναβαθμίζουν τη καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Ηλείας. Το έργο αυτό, είναι αποτέλεσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας που υπάρχει με τον Δήμαρχο κ. Λέντζα Γ». 

Τέλος τον λόγο πήρε ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

κ. Τσουραπάς Γ. ο οποίος αναφέρθηκε στο Τεχνικό μέρος του έργου και ως προς το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης.

«Εμείς από τη πλευρά μας ως υπάλληλοι κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την υλοποίηση  των οραμάτων που έχει θέσει ο Δήμαρχος και των προτεραιοτήτων. Δουλεύουμε αρκετές ώρες και εκτός ωραρίου για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, όμως σας πληροφορώ ότι η χαρά που απολαμβάνουμε όταν εντάσσονται τέτοια έργα, είναι και μια προσωπική δικαίωση των κόπων, των ανθρώπων που δουλεύουν».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: