ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Με κοινή πρωτοβουλία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας ‘’Ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ’’ Ιωάννη Αγγελόπουλοκαι τα μέλη του Συλλόγου Νέων Νέας Φιγαλείας στο χωριό Νέδα, πρώην έδρα του Δήμου Είρας Μεσσηνίας. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Τσιοπελάκος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων στην περιοχή του Επικούριου Απόλλωνα, την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την βελτίωση ή επίλυση σοβαρών θεμάτων της περιοχής όπως η μη ύπαρξη φωτισμού σε ένα τόσο σπουδαίο μνημείο πολιτισμού όπως ο Επικούριος, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 7η Επαρχιακή Οδός, η οποία καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο των Βασσών Φιγαλείας, η απουσία ενημερωτικών πινακίδων πληροφοριακών ως προς τα σημαντικότερα σημεία της περιοχής καθώς και τους οδικούς άξονες και που αυτοί οδηγού, ο πολιτική προστασία κ.α

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας για την προβολή και προώθηση του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα σε διεθνές επίπεδο καθώς και θέματα συνεργασίας με σκοπό και στόχο την αξιοποίηση και την προβολή του πολιτισμού της περιοχής εν’ όψη των εορτασμών των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Τέλος, έγινε αναφορά για την συνεργασία των συλλόγων Νέων της περιοχής, Ανδρίτσαινας & Νέας Φιγαλείας, ώστε να υπάρξει συλλογική προσπάθεια στην προώθηση προβλημάτων και την επίλυσή τους. Ο Δήμος Οιχαλίας συνορεύει με το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας στην οριογραμμή της Τ.Κ Φιγαλείας (Παύλιτσα).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: