Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Ολυμπισμού, Εθελοντισμού Δ. Νικολακόπουλου με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλο

Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Ολυμπισμού, Εθελοντισμού Δ. Νικολακόπουλου με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλο

Στον εμβληματικό χώρο της Ολυμπίας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο για θέματα Αθλητισμού – Ολυμπισμού Χάρη Σπηλιόπουλο και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Εταιρείας του Δήμου και του Σωματείου «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» Δημήτρη Κωσταριά.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας που διατηρούν Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Ολυμπίας με στόχο να κερδηθεί το «χαμένο έδαφος» και να τρέξουν με μεγάλες ταχύτητες τα θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία.

 «Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί για όλους εμάς και πρωτίστως για τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη το κορυφαίο στοίχημα. Προσωπικά κινούμαι και εγώ σε αυτή την κατεύθυνση, αφού με βάση την παγκόσμια ακτινοβολία και απήχηση του ιερού τόπου μας, μπορούμε να κινηθούμε σε άξονες διεθνούς προβολής και σημαντικών διοργανώσεων», δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τέσσερις άξονες:

  1.  Σχεδιασμός δράσεων για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο της Κίνας τον Φεβρουάριο του 2022.
  2.  Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο οποίο η Περιφέρεια είναι βασικός χρηματοδότης μέσω ΟΧΕ και ο Δήμος φορέας υλοποίησης και ανάπτυξης.
  3.  Αθλητικά κέντρα Δήμου και αναβάθμιση αυτών, καθώς και αθλητικές υποδομές σε αρκετές Κοινότητες του Δήμου που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας μετά από εμπεριστατωμένη και ώριμη πρόταση του Δήμου.
  4.  Μαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας, στήριξη της Περιφέρειας και ιδέες για περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος  Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Η συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τόσο για τις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας, όσο και για ευρύτερα ζητήματα αθλητικού και ολυμπιακού ενδιαφέροντος είναι διαχρονική και ουσιαστική. Σ’ αυτό το πλαίσιο είχαμε μια γόνιμη συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Νικολακόπουλο, ενόψει της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας το προσεχές φθινόπωρο για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς και θέματα ευρύτερου ολυμπιακού ενδιαφέροντος. Επιβεβαιώσαμε την κοινή μας βούληση για έναν προγραμματισμό δράσεων ικανών να φέρουν στο παγκόσμιο προσκήνιο την Ολυμπία, εφόσον βέβαια οι συνθήκες είναι κατάλληλες, δεδομένης της πανδημίας».

Συνεχίζοντας ο Αντιδήμαρχος  Χάρης Σπηλιόπουλος ανέφερε: «Η προ λίγων μηνών συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη φιλοξενία της Εθνικής Ομάδας Πάλης στην Αρχαία Ολυμπία, υπήρξε ιδιαίτερα αποτελεσματική. Σήμερα συναντηθήκαμε και πάλι με τον κ. Νικολακόπουλο, με κύριο θέμα εκδηλώσεις Ολυμπιακού και αθλητικού χαρακτήρα που σχεδιάζει ο Δήμος. Η συνεργασία μας θα είναι διαρκής και πολύπλευρη, με στόχο το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (Κ.Ε.Δ.Α.Ο) Δημήτρης Κωσταριάς, με την ιδιότητα του προέδρου του σωματείου «Μαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας» έθεσε την πρόταση πραγματοποίησης του αγώνα με διαδικασία virtual.

Αυτοψία στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Νικολακόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Σπηλιόπουλου καθώς και της επιβλέπουσας μηχανικού του Δήμου Ιωσηφίνας Κωνσταντίνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σ’ έναν ιστορικό χώρο ο οποίος –με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων-  θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και ευρύτερα για τον περιοχή της Ηλείας.

Καταλήγοντας επεσήμανε: «Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα και κυρίως τον Δήμαρχο κ. Γεωργιόπουλο για την αναλυτική ενημέρωση και τη θερμή υποδοχή και να υποσχεθώ ότι θα εργαστώ και θα προσπαθήσω η Αρχαία Ολυμπία σύντομα να αποτελεί τον κορυφαίο πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: