Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΣΥΡΙΖΑ καλεί Πέτσα στη Βουλή για την καμπάνια κατά της πανδημίας
ΣΥΡΙΖΑ καλεί Πέτσα στη Βουλή για την καμπάνια κατά της πανδημίας

ΣΥΡΙΖΑ καλεί Πέτσα στη Βουλή για την καμπάνια κατά της πανδημίας
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, επικαλούνται “καταγγελίες” και “δημοσιεύματα”, που υποστηρίζουν ότι διαφημιστικό πακετο θα λάβουν και “ανύπαρκτα ΜΜΕ” Την εκτακτη σύγκληση της Επιτροπης Θεσμών και Διαφάνειας ζητα ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπάρξει ενημερωση απο τον κυβερνητικό εκπροσωπο Στέλιο Πέτσα για το διαφημιστικό πρόγραμμα 11 εκατ ευρω για την πανδημία.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετεχουν ως μελη στην επιτροπή, σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, επικαλούνται “καταγγελίες” και “δημοσιεύματα”, που υποστηρίζουν οτι διαφημιστικό πακετο θα λάβουν και “ανύπαρκτα ΜΜΕ”.

“Κατόπιν καταγγελιών και δημοσιευμάτων για χρηματοδότηση ανύπαρκτων ουσιαστικά ιστοσελίδων και Μέσων με πρόσχημα την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή με την παρουσία και του Κυβερνητικού εκπροσώπου και να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση των πολιτών” αναφέρει η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: “Δεν πρόκειται μόνο για αυτονόητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και για μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην ενίσχυση των Μέσων, ώστε τα όλα τα κόμματα αλλά και οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν ποιος παίρνει και τι. Η ενίσχυση των Μέσων που διατηρούν εργαζόμενους και δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης και καθίζησης των διαφημιστικών εσόδων από τα περιοριστικά μέτρα είναι μία διαδικασία αναγκαία, αν και κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητη από την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τον κορονοϊό. Αυτό ωστόσο δε μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για τη χρηματοδότηση φιλικών στην κυβέρνηση ανύπαρκτων ιστοσελίδων και εφημερίδων, σε βάρος τόσο των φορολογουμένων πολιτών όσο και των ίδιων των Μέσων”.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: