Σύσκεψη φορέων της Ήλιδας στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας για την απεργία της 6ης Απριλίου
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύσκεψη φορέων της Ήλιδας στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας για την απεργία της 6ης Απριλίου

Σύσκεψη φορέων της Ήλιδας στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας για την απεργία της 6ης Απριλίου

Δυο ουσιαστικά μηνύματα τα οποία θα αποτελέσουν και τους βασικούς άξονες διεκδικήσεων κατά τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ, τέθηκαν χθες ο απόγευμα κατά τη σύσκεψη φορέων της Ήλιδας στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα τόνισε πως ο βασικός στόχος της σύσκεψης ήταν η οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου με δύο πολύ ουσιαστικά μηνύματα τα οποία και ανέλυσε.

Πόλεμος και διεκδικήσεις αιτημάτων

Το πρώτο μήνυμα είναι το αντιπολεμικό, μιας και όπως επεσήμανε η χώρα μας δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται σε αυτό τον πόλεμο, ενώ εξέφρασε και την άποψη πως οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα.

Ως δεύτερο μήνυμα έθεσε τις καθημερινές διεκδικήσεις.

Ειδικότερα τόνισε: «Ο κατώτατος μισθός να φτάσει επιτέλους τα 823€, το επίδομα ανεργίας να φτάσει στα 600€, να γίνει μείωση 50% σε ρεύμα, πετρέλαιο, υγραέριο, να φύγουν οι φόροι από το πετρέλαιο και άλλα. Που είναι επιτέλους τα 7ωρα, τα 5μερα και τα 35ωρα εργασίας τη βδομάδα; Είναι τεράστια τα προβλήματα μας και ανακαλύπτουμε συνεχώς συζητώντας με τον κόσμο, τους φορείς και γενικότερα στις γενικές συνελεύσεις με τα συνδικάτα και τα σωματεία, ότι πλέον έχει βρεθεί ο κοινός τόπος να μιλήσουμε όλοι μαζί. Μπορεί να προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογίες, παρόλα αυτά έχουμε κοινά προβλήματα και επιτέλους μαζευόμαστε και τα λέμε και είναι η ώρα να βγούμε και να τα διεκδικήσουμε».

Παρουσίες

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, η Ένωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Αμαλιάδας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αμαλιάδας, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Εστίασης Ήλιδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας παράρτημα Αμαλιάδας, ο Αγροτικός Σύλλογος Αμαλιάδας, το Σωματείο Κονσερβοποιΐας «Κύκνος», το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου – Κυλλήνης, το Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ηλείας, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Περιφέρειες Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βουπρασίας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Αμαλιάδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και ο Αγροτικός Σύλλογος Καρδαμά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: