Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύσκεψη για τη λειτουργία των «Creative Hubs»

Σύσκεψη για τη λειτουργία των «Creative Hubs»


Η εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Συνεργατικού Χώρου – Κόμβου «Creative Hubs» της Π.Ε. Ηλείας, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Μαρτίου 2022, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΔΕ και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Τζομάκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος καθώς επίσης οι Συνεργάτες του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Βαρελάς – ως Υπεύθυνος για την λειτουργία του Κόμβου – και η Μαρία Χρυσικοπούλου στη Γραμματειακή Υποστήριξη. Κοινός στόχος των συνεργαζόμενων φορέων, όπως σημείωσε και σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννόπουλος, είναι η αξιοποίηση στο ακέραιο, των σημαντικών παροχών και δυνατοτήτων του Κόμβου.

Αφού συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των «Creative Hubs», ο κ. Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως το μεγάλο «στοίχημα», πέραν της διαρκούς προσέλκυσης νέων επιχειρηματιών, είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του χώρου και από συλλογικούς φορείς (Περιβαλλοντικούς, Πολιτιστικούς και λοιπούς Συλλόγους, Θεατρικές Ομάδες κ.α.), και η δημιουργία συνεργαζόμενων κυψελών, ιδιαίτερα στους τομείς του βιομηχανικού σχεδιασμού, της αξιοποίησης της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της ψυχαγωγίας, των κοινωνικών και τουριστικών εφαρμογών, της διαφήμισης, της μόδας κ.α.. «Στόχος και επιδίωξη μας είναι αυτός ο χώρος να αποτελέσει ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και της οικονομίας, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε, πέραν των ήδη εγγεγραμμένων ωφελούμενων επιχειρήσεων, να μπορούν να αξιοποιήσουν τις παροχές και δυνατότητες αυτού του χώρου, για την ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, το δυνατό περισσότεροι επιχειρηματίες και φορείς», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος, γνωστοποιώντας πως, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για την αναλυτική παρουσίαση του Έργου των «Creative Hubs», των παροχών και δυνατοτήτων του, αλλά και των επαγγελματικών κατηγοριών και συλλογικοτήτων στους οποίους απευθύνεται.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος σημείωσε πως μέσα από αυτή την καινοτόμο Δομή – την ευθύνη λειτουργίας της οποίας αναλαμβάνουν ως συνεργαζόμενοι φορείς τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας – είναι η στήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων αλλά και η δημιουργία των συνθηκών που θα ωθήσουν τους νέους στην ενασχόληση με δημιουργικές βιομηχανίες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το νέο αυτό Πρόγραμμα και η Δράση των «Creative Hubs», θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη τέτοιων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, στηρίζοντας και την τοπική οικονομία.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: