Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύσκεψη για τις συνθήκες διαβιωσης ΡΟΜΑ στον Πύργο
Σύσκεψη για τις συνθήκες διαβιωσης ΡΟΜΑ στον Πύργο

Σύσκεψη για τις συνθήκες διαβιωσης ΡΟΜΑ στον Πύργο

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με την υφυπουργό αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Σταμάτη.

Στην συνάντηση, που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία της βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ., Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, και συμμετείχε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γιώργος Καραστέργιος, ο ειδικός συνεργάτης του κ. Αντωνακόπουλου, Λάζαρος Καραχάλιος καθώς και εκπρόσωποι του Πανηλειακού Συλλόγου Ρομά «Νέα Ελπίδα». Τέθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, όπως η ομαλή ένταξή της στο κοινωνικό σύνολο, η εξάλειψη της παραβατικότητας και κυρίως οι συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που διαμένουν στους καταυλισμούς και στα παραπήγματα.

Όπως προέκυψε, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά είναι το θέμα των άσχημων συνθηκών διαβίωσης, που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους και για αυτό το λόγο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον γενικό γραμματέα, κ. Σταμάτη, το πρόγραμμα του υπουργείου με τα έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης, έτσι ώστε να είναι εφικτή η σταδιακή κοινωνική τους ένταξη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: