Σύσκεψη στην Ολυμπία υπό τη Μενδώνη - Νέο πακέτο έργων σε Πολιτισμό, Αθλητισμό, Τουρισμό στην Ηλεία
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύσκεψη στην Ολυμπία υπό τη Μενδώνη – Νέο πακέτο έργων σε Πολιτισμό, Αθλητισμό, Τουρισμό στην Ηλεία
Σύσκεψη στην Ολυμπία υπό τη Μενδώνη - Νέο πακέτο έργων σε Πολιτισμό, Αθλητισμό, Τουρισμό στην Ηλεία | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Σύσκεψη στην Ολυμπία υπό τη Μενδώνη – Νέο πακέτο έργων σε Πολιτισμό, Αθλητισμό, Τουρισμό στην Ηλεία


Τα έργα και οι δράσεις που σχεδιάζονται στα πλαίσια της νέας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και άλλα ζητήματα εξετάστηκαν σε σύσκεψη υπό την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την παρουσία της στην Ολυμπία στα πλαίσια άσκησης της προληπτικής εκκένωσης του αρχαιολογικού χώρου.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ενημέρωσε την υπουργό για τον σχεδιασμό της νέας ΟΧΕ που βασίζεται στο τρίπτυχο «Πολιτισμός -Αθλητισμός – Τουρισμός», όπως επίσης και για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή στο στάδιο της ολοκλήρωσης, όπως η ανακαίνιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, οι εργασίες αποκατάστασης του οποίου βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Το έργο αυτό εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του άξονα Κατάκολο -Πύργος -Αρχαία Ολυμπία και έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος. Η αποκατάσταση του Μουσείου είναι ένα από τα τρία που εντάχθηκαν στην ΟΧΕ, η οποία ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2014.Το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων είναι το αρχαιότερο και διαθέτει εκθέματα μοναδικά στον κόσμο, τα οποία μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης βρίσκονται στην Ολυμπιακή Ακαδημία, όπου και συντηρούνται από ειδικούς.

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενημέρωσε την ηγεσία του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας για τα υπό εξέλιξη έργα ανάδειξης μνημείων της Αλτης από το ΥΠΠΟΑ τα οποία αποσκοπούν στην επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην Ολυμπία.

Στη σύσκεψη με την υπουργό συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας, Δημήτρης Κωσταριάς και Βασίλης Αρβανίτης, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφύλη Κόλλια, και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΠΟΑ.

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: