Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύσκεψη στην ΣΚΟΣ την Τρίτη για τη σταφίδα – Τελευταία ευκαιρία για την τιμή
Σύσκεψη στην ΣΚΟΣ την Τρίτη για τη σταφίδα - Τελευταία ευκαιρία για την τιμή - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σύσκεψη στην ΣΚΟΣ την Τρίτη για τη σταφίδα – Τελευταία ευκαιρία για την τιμή

 

Το μέλλον της καλλιέργειας της σταφίδας κρίνεται στην σύσκεψη που έχει συγκαλέσει η Παναγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών στα γραφεία της ΣΚΟΣ στην Πάτρα την Τρίτη 30 Αυγούστου, αφού είναι η τελευταία ευκαιρία για να υπάρξει συμφωνία για τιμή.

Στην σύσκεψη αυτή έχουν κληθεί παραγωγοί και μεταποιητές προκειμένου να συμφωνηθεί μία τιμή για να βγάζει κέρδος ο παραγωγός που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 ευρώ ανά κιλό. Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 13:00 το μεσημέρι και ευελπιστούν όλοι ότι θα βγει «Λευκός καπνός» γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως λένε οι γνώστες της κατάστασης, θα οδηγηθεί η καλλιέργεια στον αφανισμό.

«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία
για να συμφωνήσουμε στην
τιμή», επισημαίνει ο πρόεδρος
της Ο.Π. Αμαλιάδος κ. Χ. Βαλιανάτος

«Είναι η τελευταία σύσκεψη που γίνεται για το θέμα της τιμής της σταφίδας και πρέπει να αφήσουν τα ψέματα όλοι και να έρθουν να συμφωνήσουμε για να πάρει μία τιμή ο παραγωγός που θα βγάζει ένα κέρδος. Αυτή δεν μπορεί να είναι κάτω από το 1,5 ευρώ. Κρίνεται το μέλλον της καλλιέργειας θα πρέπει όλοι να έρθουν συνειδητοποιημένοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με τον ιδρώτα των παραγωγών.

«Κάνω έκκληση στους παραγωγούς να μην πωλούν κάτω από
1,5 ευρώ το κιλό», επισημαίνει
από το ΣΟΠΙ ο κ. Χ. Σταυρόπουλος

Επίσης κανείς να μην πουλάει κάτω από 1,5 ευρώ γιατί έτσι θα οδηγήσουν την καλλιέργεια στην αβεβαιότητα αφού το κόστος έχει ανέβει στα ύψη», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδος κ. Χρήστος Βαλιανάτος. Έκκληση προς τους παραγωγούς να μην πουλάνε κάτω από 1,5 ευρώ το κιλό σε εμπόρους που έχουν σπεύσει να αγοράσουν θέλοντας να δημιουργήσουν τετελεσμένες καταστάσεις που δεν είναι θετικές για την πορεία της καλλιέργειας απευθύνουν πολλοί αγρότες. «Κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου παραγωγούς να μην πουλάνε κάτω από 1,5 ευρώ. Με 70 και 80 λεπτά το κιλό δεν βγαίνουν ούτε τα έξοδα και θα μπαίνουμε μέσα. Θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε την καλλιέργεια. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουν τουλάχιστον στο 1,5 ευρώ το κιλό», τονίζει ο κ. Χρήστος Σταυρόπουλος από το Σόπι.

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: