ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού

«Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού»

Σύσκεψη με πρωτοβουλία των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Μάκη Μπαλαούρα πραγματοποιήθηκε σήμερα 10-10-2018 με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφοϋδατικών Πόρων κ. Κωνσταντίνο Στουρνάρα. Στην σύσκεψη στο Υπουργείο, εκτός από τους παραπάνω, παρευρέθησαν το Προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. του Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού, εκπρόσωποι των εργαζομένων του Γ.Ο.Ε.Β. και ο κ. Διονύσης Καλαματιανός.

Αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, λόγω των μεγάλων οφειλών προς την ΔΕΗ και τον ΕΦΚΑ, αλλά και την έως τώρα αδιέξοδη κατάσταση με τις εξίσου πολύ μεγάλες οφειλές των Τ.Ο.Ε.Β. της Ηλείας προς τον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού.

Οι συσσωρευμένες οφειλές, που είναι αποτέλεσμα και της εκτεταμένης κακοδιαχείρισης που λάμβανε χώρα για πολλά χρόνια στο παρελθόν, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία του δικτύου του Γ.Ο.Ε.Β., αλλά πρακτικά και το ίδιο του το μέλλον, εμποδίζοντας τον απολύτως αναγκαίο εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού του εξοπλισμού.

Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς ζητήματα σχετικά με την διοικητική λειτουργία του Οργανισμού και τον συντονισμό με τις εποπτευόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου εντοπίζονται δυσαρμονίες.

Ο Υπουργός θα επισκεφτεί σε έναν μήνα την Ηλεία με στόχο να συντονίσει ακόμα καλύτερα τις απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική επίλυση των πολύχρονων προβλημάτων του Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού, η λειτουργία του οποίου είναι κρίσιμη για την αγροτική παραγωγή του Νομού.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: