Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο για την επερχόμενη κακοκαιρία

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο για την επερχόμενη κακοκαιρία

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, με στόχο τον συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες.

 Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής Τ.Ε  Μιχ. Καλογερόπουλος, η αν. Προϊσταμένη Τμ. Συγκοινωνιακών Έργων Αθ. Παναγιωτοπούλου και ο Προϊστάμενος Π.Π Κώστας Μπαλκάμος, επιβεβαιώθηκε ο πλήρης συντονισμός των συναρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών, καθώς και η ετοιμότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια της απαραίτητης ποσότητας αλατιού καθώς και η εναπόθεσή του σε συγκεκριμένα σημεία του ορεινού όγκου, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Επίσης, έχει γίνει καταγραφή των εκχιονιστικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου (γκρέιντερ, JCB, αλατιέρες κ.α) και έχουν οριστεί οι θέσεις  προσωρινής στάθμευσής τους, ώστε να μπορούν να παρέμβουν όπου και εφόσον χρειαστεί, χωρίς καθυστερήσεις.

   Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, για τον γενικό συντονισμό των δράσεων σε Περιφερειακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτη Μάνδαλο και τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλη Σολδάτο για τον συντονισμό των ενεργειών τους, κυρίως σε ότι αφορά την διασφάλιση της απρόσκοπτης και ελεύθερης κυκλοφορίας και πρόσβασης των οχημάτων.

   Τέλος, δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού, ο κ. Γιαννόπουλος,  απευθυνόμενος στους πολίτες, τόνισε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους των ορεινών περιοχών και δη στους κτηνοτρόφους, για τις μετακινήσεις τους σε δύσβατες περιοχές, ειδικά κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: