Νέα της Ηλείας,Ειδήσεις Ενημέρωση,Πύργος,Αμαλιάδα,Ζαχάρω,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τα καλούδια της Πάντοβας
Τα καλούδια της Πάντοβας

Τα καλούδια της Πάντοβας


Το 2016 ένας ακόμη στόχος γίνεται πραγματικότητα με τη δημιουργία ενός μικρού εργαστηρίου παραδοσιακών εδεσμάτων – γλυκισμάτων, με σκοπό τη διατήρηση των εξαιρετικών παραδοσιακών συνταγών της περιοχής όπως αυτές διασώθηκαν από τις γυναίκες της οικογένειας.

Στο εργαστήριο «Τα καλούδια της Πάντοβας», παράγονται παραδοσιακές μαρμελάδες και βουτήματα (κουλουράκια και παξιμάδια), από αγνές πρώτες ύλες, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ολόφρεσκα φρούτα της Λακωνικής γής.

«Τα καλούδια της Πάντοβας»:

  • Παξιμάδια κρασιού, γλυκάνισου ,κανέλας, πορτοκαλιού
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι, ροδάκινο, βερίκοκο κ.α.

Στο κτήμα Agro Family pk ο επισκεπτης απολαμβάνει το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Ανάμεσα στις ελιές και τις πορτοκαλιές, ο χρόνος σταματά και «ξεχνάς» τα καθημερινά προβλήματα να χαλάρωση από τα βάρη της καθημερινότητας. Για λίγες ώρες μπορεί να συμμετέχει στις αγροτικές εργασίες (περιποίηση δέντρων, συγκομιδή κλπ), αλλά και να φτιάξει μαρμελάδες με τα φρούτα που ο ίδιος έχει μαζέψει.

Οι μεγαλύτεροι μαθαίνουν πληροφορίες για τις καλλιέργεις μας, αλλά και ιδιαίτερα μυστικά για τα γλυκίσματα τους. Οι μικρότεροι θα μάθουν για την αγροτική ζωή και θα μάθουν να φτιάχνουν κουλουράκια.

Όλοι φυσικά θα δοκιμάσουν στο τέλος τα «καλούδια της Πάντοβας» και όχι μόνο! Μετά από συννενόηση, παρουσίαζουμε και εκτελούμε τις συνταγές με τα ανάλογα φρούτα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.kaloudiapantovas.gr

Πηγή:openfarm.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: