Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τα Μυστικά Δείπνα των …Χριστουγέννων!

Τα Μυστικά Δείπνα των …Χριστουγέννων!

του Δημήτρη Παπαφώτη

Πώς είπατε; Το Μυστικό Δείπνο είναι την Μεγάλη Εβδομάδα το Πάσχα και τι δουλειά έχει η περίοδος των Χριστουγέννων; Δίκιο έχετε. Αλλά εγώ αναφέρομαι σε κάποια άλλα δείπνα. Δείπνα που διοργανώθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων και οι συμμετέχοντές τους (όχι όλοι όπως φάνηκε) επιθυμούσαν να παραμείνουν …μυστικά.

Αυτά τα δείπνα λοιπόν, είχαν δύο κοινά χαρακτηριστικά. Το ένα σας το είπα ήδη. Η μυστικότητα. Το άλλο ήταν, πως εκείνοι που τα διοργάνωσαν θέλουν να πιστεύουν ότι είναι κάτι παραπάνω από όλους εμάς τους κοινούς θνητούς. Τρομάρα τους! Ότι τάχα, μπορούν να αποφασίζουν για εμάς και εμείς να μην καταλαβαίνουμε τίποτα. Για τόσο έξυπνους περνάνε τον εαυτό τους. Ξανά, τρομάρα τους!

Έτσι λοιπόν, οι …”ελίτ” της κακιάς ώρας και της λαμογιάς είπαν να μαζευτούν και να αποφασίσουν για τις συμμαχίες του κοντινού μέλλοντος που θα προκύψουν…

Ποιοι θα παραμείνουν στο παιχνίδι. Ποιους από εκείνους που δεν τους είναι άλλο χρήσιμοι θα τους …αποχωρίσουν. Αυτοί που θα μείνουν τι ακριβώς ρόλο θα έχουν. Και το κυριότερο, το πως ακριβώς θα βγάλουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού τους …”άλλους”.

Α, να μην το ξεχάσω! Κάπου εκεί κοντά στην άνοιξη θα δούμε να “σκάνε μύτη” οι πρώτοι …”λαγοί”. Λαγοί που πήραν την εντολή από τα μυστικά δείπνα να εμφανιστούν για να παραπλανήσουν. Κάποιοι θα είναι όντως πολύ πειστικοί. Κάποιοι άλλοι απλώς για …γέλια!!!

Το πρόβλημα για τους συμμετέχοντες είναι ότι δεν έγινε μόνο ένα μυστικό δείπνο για τα της Ηλείας την περίοδο των Χριστουγέννων. Έγιναν περισσότερα από δύο. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι τα συμφέροντα αλλά και εκείνα που αποφασίστηκαν ήταν αντικρουόμενα μεταξύ τους!

Αφήστε που ένας “πονηρός” προσπάθησε να συμμετάσχει σε δύο διαφορετικά. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Και τώρα; Τι πρόκειται να γίνει; Ποια σχέδια θα προχωρήσουν και ποια όχι; Αυτά θα τα δούμε στην πράξη. Στους οργανωτές των μυστικών δείπνων αλλά και στους συμμετέχοντες, δύο πράγματα θέλω να πω.

Το πρώτο, πως καλοί είναι οι σχεδιασμοί επί χάρτου αλλά να μην ξεχνάνε ότι κάθε δράση δημιουργεί αντίδραση. Και αναμένονται δυνατές αντιδράσεις.

Το δεύτερο, είναι η σοφή φράση: “όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν το μέλλον ο Θεός γελάει δυνατά”…

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: