Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τα όσα συμβαίνουν στα ΕΛΤΑ πρέπει να απασχολήσουν την κοινωνία των πολιτών και την Ελληνική Δικαιοσύνη

Τα όσα συμβαίνουν στα ΕΛΤΑ πρέπει να απασχολήσουν την κοινωνία των πολιτών και την Ελληνική Δικαιοσύνη

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΜΗ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) είναι ένας Όμιλος Επιχειρήσεων με ταχυδρομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές σύμφωνα με την δέσμευση παροχής καθολικής υπηρεσίας που έχουν αναλάβει σύμφωνα με τον Νόμο 4553/2012.

Διαθέτουν περισσότερα από 1400 σημεία εξυπηρέτησης και περίπου 5.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. Παρέχουν πλήθος υπηρεσιών, όπως υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, ταχυμεταφοράς υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης, κτλ. 

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ) με 90%.

Παρά το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ εδώ και χρόνια, από το 2012, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των μνημονιακών πολιτικών για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας, την λειτουργική αποδοτικότητα, κτλ που αφορούν ένα μεγάλο πλάνο αναδιάρθρωσης, τα ΕΛΤΑ σήμερα παρουσιάζουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τραγική οικονομική κατάσταση, αρνητικά κεφάλαια άνω των 200 εκ ευρώ και ανεπαρκές κεφάλαιο κίνησης με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να σκέφτεται, όπως αναφέρει δημοσίευμα του banking news να χρηματοδοτήσει τα ΕΛΤΑ με 200 εκ ευρώ δημόσιου χρήματος και στην συνέχεια να τα πουλήσει σε ιδιώτες. 

Την ίδια στιγμή, έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έπειτα από πρόσφατη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αρμόδιο υπουργό, στοιχεία για “πάρτι σπατάλης και golden boys στα ΕΛΤΑ” με μέλη της Διοίκησης να κάνουν αυξήσεις αποδοχών στους εαυτούς τους, με προσλήψεις υψηλόμισθων στελεχών, με σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση έργου από τα ΕΛΤΑ courier σε εταιρεία – φάντασμα, υποστελέχωση, υπολειτουργίακτλ.

Συμπέρασμα:Είναι οφθαλμοφανές ότι τα ΕΛΤΑ έχουν μπει, από την πλουσιοπάροχα αμειβόμενη διοίκηση τους, σε τροχιά απαξίωσης για να πουληθούν έναντι εξευτελιστικού τιμήματος σε ιδιώτες.

Δεδομενου ότι τα ΕΛΤΑ είναι ιδιοκτησία του κράτους και οι διοικούντες έχουν στα χέρια τους και διαχειρίζονται δημόσια περιουσία, τα όσα συμβαίνουν στα ΕΛΤΑ είναι μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση που πρέπει άμεσα να απασχολήσει και την κοινωνία των πολιτών και την δικαιοσύνη, καθώς τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πολλά :

1. Γιατί τα golden boys της διοίκησης των ΕΛΤΑ έδωσαν αυξήσεις στους εαυτούς τους και προχώρησαν σε προσλήψεις υψηλόμισθων στελεχών όταν την ίδια στιγμή έκαναν περικοπές προσωπικού και υπήρχαν προβλήματα που έθεταν εν αμφιβόλω την βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ? 

2. Γιατί υποβάθμισαν την ηθική ακεραιότητα των ΕΛΤΑ με σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση έργου? 

3. Γιατί η διοίκηση δεν έκανε ότι χρειαζόταν για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας και την λειτουργική αποδοτικότητα των ΕΛΤΑ με αποτέλεσμα να “μπαίνουν μέσα” περίπου 6 εκατ. ευρώ το μήνα?

 4. Νομιμοποιείται πολιτικά η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τα ΕΛΤΑ με 200 εκ ευρώ και στην συνέχεια να τα πουλήσει, σε ιδιώτη , όπως αναφέρει το δημοσίευμα του banking news? όταν μάλιστα η διαφαινόμενη χρεοκοπία, τα προβλήματα και οι  δυσλειτουργίες έχουν επέλθει εξαιτίας πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και εσφαλμένων χειρισμών των διοικούντων. 

5. Λαμβάνοντας  υπόψη τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης  και κατά γενική ομολογία τον σοβαρά προβληματικό τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών ταχυδρομικών υπηρεσιών ( υψηλό κόστος,   προβληματική εξυπηρέτηση των πολιτών ), για ποιους λόγους η κυβέρνηση θέλει να αφήσει την χώρα χωρίς δημόσιου χαρακτήρα ταχυδρομικές υπηρεσίες? 

Αυτό δεν  υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό? 

Δεν θα αφήσει χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες απομακρυσμένες περιοχές της χώρας? 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: