Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τα τύμπανα Λαγκάρντ κρίνουν τον ρυθμό στο Χρηματιστήριο
Χαμηλές πτήσεις για τις μετοχές στο Χρηματιστήριο

Τα τύμπανα Λαγκάρντ κρίνουν τον ρυθμό στο Χρηματιστήριο


Δεύτερη σερί ανοδική συνεδρίαση στην Wall Street, με την προσοχή στην ανακοίνωση στοιχείων πληθωρισμού των ΗΠΑ μεθαύριο Παρασκευή.

Aπό 0,35% χαμηλότερα στις 4.144 μονάδες, νωρίτερα, τα futures του S&P500, μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας, από τις 14.556,62 (-0,66%) ο DAX με το βλέμμα και στην συνεδρίαση της ΕΚΤ. Στην Φρανκφούρτη η προσοχή και της Αθήνας, μετά τα χθεσινά ενθαρρυντικά μηνύματα για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Από διόρθωση η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη από τις 891,81 (και χαμηλό ημέρας στις 887,70 ), με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο και κατοχύρωση θέσεων σε αρκετά blue chips.

Στις 606,58 μονάδες ο ΔΤΡ, ανησυχητικό το χαμηλό ημέρας των 599,57 απόρροια των πιεστικών πωλήσεων κυρίως σε Eurobank (1,0265), Alpha Bank (0,9618). Προβληματίζει η αδυναμία για τη μετοχή της δεύτερης να υπερβεί το όριο του 1 ευρώ-τιμή τελευταίας αμκ- υπό την πίεση επίμονων ρευστοποιήσεων.

Για την τεχνικότητα του ΔΤΡ απαιτείται, άμεσα/σήμερα-Παρασκευή, επαναφορά (σε “κλείσιμο”) υψηλότερα των 620 μονάδων.

Ρευστοποιήσεις και σε πολλά blue chips, με ανησυχητική την νέα διόρθωση της ΔΕΗ πλησιάζοντας επικίνδυνα το όριο των 6 ευρώ, 3 ευρώ χαμηλότερα της τιμής αμκ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για εγκλωβισμένους και μη.

Στα 2,32 δισ. η αποτίμηση της Επιχείρησης, μικρότερη των 2,40 δισ. της Mytilineos και με ισχνό “μαξιλάρι” από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που αποτιμάται 2,13 δισ.

Στις 2.157,79 μονάδες ο FTSE25, με χαμηλή ημέρας τις 2.145,71 και ζητούμενη-για τους long- η επαναφορά πάνω από τις 2.180 μονάδες- τουλάχιστον- σήμερα-Παρασκευή προκειμένου να διατηρηθεί η τάση.

Προφανώς οι όποιες ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ την Πέμπτη, λιγότερο ή περισσότερο θα επηρεάσουν (κυρίως) τους βραχυπρόθεσμους, που τις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν στραφεί-εκ νέου- στα επί μέρους.

Επιστροφή στο stock picking, με Jumbo, Sarantis και αντίδραση για την καθαρά “τουριστική” AEGEAN.
Με 3,29% στα 5,34 ευρώ η μετοχή, με απόλυτα ενθαρρυντικές τις ενδείξεις από το τουριστικό μέτωπο αλλά με την Trafigura να προειδοποιεί για τον κίνδυνο ακόμη υψηλότερων τιμών στο πετρέλαιο. Ακόμη και τα 150$ βλέπει ο επικεφαλής του οίκου, επίπεδα που “προβάλλονται” από αρκετά επενδυτικά σπίτια, παράμετρος που με τον πληθωρισμό προβληματίζει- και εύλογα- ομίλους όπως λ.χ. η Motor Oil. Ηλθε για να μείνει η ακριβή ενέργεια στην Ευρώπη, σύμφωνα με την BofA.

Συνεπώς άμυνα και στα επί μέρους: σήμερα οι υπογραφές για το Καζίνο στο Ελληνικό, με την Πένυ Κούτρα να αναφέρεται στην έκδοση της σχετικής άδειας με παραχωρησιούχο την Athens IRC, διάδοχο σχήμα της κ/ξ Inspire Athens, με βασικό μέτοχο την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Επίκειται η είσοδος της Hard Rock. Στα 9,93 ευρώ η μετοχή, στα 18,40 της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής (μέρισμα 0,34/μτχ από 22/6).

Εξελίξεις και στον ΕΛΛΑΚΤΩΡα, με τον ΧΑΜαιλέοντα να σημειώνει, πως τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί το πληροφοριακό δελτίο της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς της Reggeborgh, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αμέσως μετά ακολουθεί η διαδικασία αποδοχής.

Κινητικότητα και στα mid caps -με προσαρμοσμένη τιμή για τη μετοχή της Profile, με την διοίκηση να ετοιμάζει και νέα κίνηση- με long τάση για Τεχνική Ολυμπιακή, Autohellas επιλεκτικές αγορές σε AVAX, Πλαίσιο, Reds, συνέχεια στην αγορά ιδίων από τα Πλαστικά Θράκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: