Τα υπερσύγχρονα αμερικανικά F-15 Eagle στην Λάρισα
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τα υπερσύγχρονα αμερικανικά F-15 Eagle στην Λάρισα

Τα υπερσύγχρονα αμερικανικά F-15 Eagle στην Λάρισα

Ο “ΗΝΙΟΧΟΣ 2021” ήταν μόνο η αρχή για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Πριν καν καθίσει η ‘’σκόνη’’ από την τεράστια επιτυχία του ‘’ΗΝΙΟΧΟΥ’’ και τα πολλαπλά μηνύματα από Συμμάχους και φίλους προς την Άγκυρα οι Αμερικανοί προχώρησαν σε μια νέα κίνηση υψηλού συμβολισμού, γράφει ο Κώστας Σαρικάς στο newspost. gr

Τα Αμερικανικά μαχητικά φυσικά και δεν θα πετάξουν μόνο με τα ‘’Φαντάσματα’’ της 337 Μοίρας που έχει έδρα την 110 Πτέρυγα Μάχης αλλά θα συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με όλες τις Πολεμικές Μοίρες της ΠΑ. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για δύο ‘’γεμάτες’’ εβδομάδες κοινής εκπαίδευσης με τα Ελληνικά ‘’γεράκια’’ σε όλο το FIR Αθηνών ακόμα και Ανατολικά σε περιοχές στις οποίες η αδιάλλειπτη παρουσία της HAF έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση στους γείτονες.

Είχε προηγηθεί συνεκπαίδευση των Ελληνικών ‘’γερακιών’’ με μαχητικά McDonnelDouglas F/A-18 Hornet του Αμερικανικού Ναυτικού (US NAVY AIR FORCE) τα οποία είχαν απονηωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower κατά το πέρασμά του Νότια της Κρήτης. Δεν περνά ούτε μήνας πλέον φέτος από τις αρχές του χρόνου που Αμερικανικά μαχητικά είτε να προσγειωθούν σε Ελληνικά αεροδρόμια είτε να πετάξουν μαζί με αεροσκάφη της HAF στο FIR Αθηνών. Και μόνο τυχαία δεν φαίνεται να είναι με δεδομένη την αλλαγή στάσης των Αμερικανών απέναντι στην Άγκυρα η ξεκάθαρη διάθεσή τους να στέλνουν συνεχώς το μήνυμα στους γείτονες ότι επιλέγουν την Ελλάδα και την HAF.

Το επίπεδο των ιπτάμενων της HAF αλλά και το γεγονός ότι η Πολεμική Αεροπορία αναβαθμίζει 84 F-16 σε επίπεδο Viper, αποκτά 18 υπερσύχγρονα Γαλλικά Rafale μαζί με τα ‘’φονικά’’ τους όπλα κάνει τα Ελληνικά ‘’φτερά’’ την δεύτερη πιο ισχυρή-μετά την Armee De L’Air-πολεμική αεροπορία στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα που η TuAF δείχνει εμφανή σημάδια ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα ‘’γεράκια’’ της HAF.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: