Τάκης Αντωνακόπουλος : Ο δαίμων ήταν εκτός αιθούσης…
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τάκης Αντωνακόπουλος : Ο δαίμων ήταν εκτός αιθούσης…

Τάκης Αντωνακόπουλος : Ο δαίμων ήταν εκτός αιθούσης…

Ο κ. Δήμαρχος Πύργου και οι συν αυτώ απουσίαζαν (!) από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της 7/11/2022, με θέμα Η.Δ. : “Αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πύργου”.

Πρωτοφανές στα χρονικά των δημοτικών πραγμάτων. Καλά, ο Δήμαρχος ήταν σε υπηρεσία εφημερίας στο Νοσοκομείο Πύργου, κάτι που εμένα μου προκαλεί απορία, πώς δηλαδή, μπορεί αυτός ο άρχων του τόπου και περισπάται ο χρόνος του σε αλλότρια θέματα, όταν υπάρχουν στον δήμο χρονίζοντα άλυτα προβλήματα.

Αυτό όμως, το αντιπαρέρχομαι, αναλογιζόμενος τη σπουδαία… προσφορά του, στον πάσχοντα συνάνθρωπο και δεν ακολουθώ τους… κακοντρεχείς, οι οποίοι τον χρεώνουν με το λεγόμενό του : το τερπνό μετά του ωφέλιμου..

Αλλά, ο αναπληρωτής του;

Οι αντιδήμαρχοι; οι συμπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι πλην του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, που ήσαν;

Ήταν σίγουρα μια προμελετημένη απρέπεια σε βάρος της αντιπολίτευσης και κυρίως των δημοτών.

Ο Δήμαρχος οφείλει ανελλιπώς να παρίσταται στην αίθουσα του Δ.Σ. και από εκεί να δίνει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης και όχι δι’ επιστολών. Άλλωστε διαθέτει το χάρισμα της ακατάσχετης… ρητορείας, που το διευκολύνει σ’ αυτό το χρέος.

Επί της ουσίας τώρα, η οικονομική επιτροπή, βάσει του ισχύοντος νόμου, ενέκρινε και αποφάσισε την εκτέλεση του μεγάλου έργου και το Δημοτικό Συμβούλιο σε παμψηφία αποδέχτηκε, με την αντιπολίτευση να απαιτεί αναθεώρηση, επι τα βελτίω, του μέρους της απόφασης που αφορά την εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών, σε πιστωτικό ίδρυμα, επι μία δωδεκαετία δεσμεύοντας δύο διαδοχικές δημοτικές αρχές. Εξάλλου, ο νομοθέτης και η οικονομική επιτροπή δεν διαθέτουν το αλάθητο, ώστε να διαχειρίζονται μεγάλα θέματα, κατά το δοκούν, όταν, μάλιστα, τα περισσότερα μέλη της τελευταίας είναι επιλογή του Δημάρχου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Στην αίθουσα του Δ.Σ., με την παρουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης επικράτησε δημοτικός πολιτισμός! Με ηρεμία, σεβασμό προς αλλήλους και υψηλό λογισμό διεξήχθη η συζήτηση, ύστερα από πάροδο δεκαετιών, τότε, που την καθημερινότητα των δημοτών διαχειρίζονταν σεβάσμιοι αυτοδιοίκητοι Άρχοντες, σε δυσμενείς, μάλιστα, εποχές!

Παρακολουθώντας τη μοναδική, την ιδιαίτερη αυτή συνεδρίαση, αισθάνθηκα χαρά μεγάλη και συγχαίρω θερμά τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ., τους επικεφαλής και τους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την άψογη στάση τους.

Προσδοκώ να μου δώσουν αυτή τη μεγάλη χαρά ο κ. Δήμαρχος και οι συν αυτών.

Άμποτε!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: