Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΤΕΛΕΤΗ ΈΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ 22ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ (photos & reportaz) – OPENING CEREMONY – AT THE CITY OF PYRGOS (GREECE) – OF THE 22nd INTERNATIONAL OLYMPIA CINEMA FESTIVAL FOR CHILDREN AND YOUNG PEOPLE

ΤΕΛΕΤΗ ΈΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ 22ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ (photos & reportaz) – OPENING CEREMONY – AT THE CITY OF PYRGOS (GREECE) – OF THE 22nd INTERNATIONAL OLYMPIA CINEMA FESTIVAL FOR CHILDREN AND YOUNG PEOPLE

του Δημοσιογράφου Αντρέα Αυγ. Καπογιάννη – ΑΝΚ)

Η ΤΕΛΕΤΗ ΈΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ 22ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”

Στο υπερπλήρες από κόσμο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” Πύργου, έλαβε χώρα η ολόφωτη τελετή έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, χθες Σάββατο 30 του Πολιτιστικού Νοέμβρη!
Με συγκίνηση ξεχωριστή αναφέρθηκε ο εμπνευστής του Φεστιβάλ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και διακεκριμένος Σκηνοθέτης συμπατριώτης Δημήτρης Σπύρου.
Ο κ. Σπύρου επεσήμανε ότι η όλη δράση του Φεστιβάλ προσεγγίζει τα πιο συνταρακτικά γεγονότα των ημερών μας, μέσα από τα ευαίσθητα μάτια των παιδιών. Καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τους θεατές, καθώς επίσης και τους δεκάδες προσκεκλημένους του Φεστιβάλ από πολλές χώρες του κόσμου.
Ανάμεσά τους ήταν ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός, που το μουσικό του κομμάτι, πριν από 22 χρόνια έγινε το σήμα κατατεθέν το Φεστιβάλ και ήταν μια αφιλοκερδής προσφορά του.
Ο Δήμαρχος του Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος απεύθυνε επίσης θερμό καλωσόρισμα στον χαιρετισμό του, προς τους νέους του εν λόγω Φεστιβάλ, ως πρώτος πολίτης της πόλης, όπου λαμβάνει χώρα ένα από τα πιο σημαντικά πεδία νεανικής κινηματογραφικής δράσης σε όλη την Ευρώπη… Επομένως για όλες τις πόλεις της Ηλείας το ετήσιο αυτό Φεστιβάλ είναι άκρως τιμητικό γεγονός και προβάλλει διεθνώς τον τόπο μας.
Ο κ. Δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στους τρεις συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ, τον Δημήτρη Σπύρου, τον Νίκο Θεοδοσίου και τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο.
Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό ο θεσμικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Π.Δ.Ε. Νίκος Κοροβέσης και ο Οργανωτικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Χρήστος Κωνσταντόπουλος.
Το φετινό τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ ήταν ο διακεκριμένος Σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης, ο οποίος και παρέστη.
Την έναρξη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, οποίος και με την ιδιότητα του Προέδρου του Φεστιβάλ, επεσήμανε την ανάγκη να εγκατασταθεί το Φεστιβάλ στις Αποθήκες ΑΣΟ του Πύργου, κάτι που, όπως είπε, έχει ήδη δρομολογηθεί!!
Να σημειώσουμε ότι την όλη τελετή έναρξης παρουσίασαν και φέτος δύο εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί από τον Πύργο, η Γκόλφυ Γαβριλιάδη και η Εύη Αναστοπούλου.

Τελετή έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο Δημοτικό Θέατρα “Απόλλων” Πύργου…

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο διακρίνονται από τα αριστερά : Νίκος Θεοδοσίου, Κώστας Φέρρης, Τάκης Αντωνακόπουλος, Δημήτρης Σπύρου, Νίκος Κοροβέσης και Χρήστος Κωνσταντόπουλος.
Χθες Σάββατο η μεγάλη γιορτή με την τελετή έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο Δημοτικό Θέατρα “Απόλλων” Πύργου…
Για μία εβδομάδα ο Πύργος, η Αμαλιάδα και άλλες πόλεις θα πάρουν “φωτιά” από τη νεανική δράση, όπου με την κάμερα στο χέρι θα καταγράφουν δεκάδες νέοι εικόνες και στιγμιότυπα…
Μέσα στη νέα εβδομάδα αναμένεται η άφιξη 100 εφήβων από διάφορες χώρες του κόσμου!!
Η τελετή λήξης θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 του τελευτούντος Δεκέμβρη…

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χτεσινή τελετή έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” Πύργου.

Έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Πύργο

Στην έναρξη χθες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Πύργο…
Από αριστερά : Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος, Σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, Σκηνοθέτης και διοικητικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Κώστας Φέρρης.

Στον αύλειο χώρο του Θεάτρου “Απόλλων”, πριν από την τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Στον αύλειο χώρο του Θεάτρου “Απόλλων”, πριν από την τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, για συνεχή 22η χρονιά, που διεξάγεται στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και σε άλλες πόλεις της ολόφωτης στο πνεύμα, την ευφυία και την διαρκή πολιτιστική δράση Ηλείας, που τούτο τον τόπο άλλοι αποκαλούν ευλογημένο και άλλοι μη εισέτι εξεγερμένο…!!!
Διότι και στη χαρά και στη λύπη και στο μέγα θάμα του Ηλειακού Πολιτισμού, δεν πρόκειται το μυαλό μας να πάψει να σκέφτεται, το πόσο σημαντικό για τη ζωή των συνανθρώπων μας είναι η κατασκευή του σύγχρονου Αυτοκινητόδρομου…
Για φανταστείτε τις ξένες αποστολές που έρχονται σε τούτα τα πάτρια εδάφη και τα παιδιά και οι έφηβοι με τις κάμερες στα χέρια να καταγράφουν στιγμιότυπα…
Πόσος όμορφος τα μάλα θα ήταν τούτος ο τόπος της Ηλείας, που άλλοι θεωρούν ευλογημένο και άλλοι μη επαναστατημένο…!!!

(Δημοσιογράφος Αντρέας Αυγ. Καπογιάννης – ΑΝΚ)

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: