ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Tελευταία ημέρα αύριο των θεοφανίων 6 Ιανουαρίου 2019 για την έκθεση ζωγραφικής της καρδαμαιας Κωνσταντίνας Φαρμάκη

Tελευταία ημέρα αύριο των θεοφανίων 6 Ιανουαρίου 2019 για την έκθεση ζωγραφικής της καρδαμαιας Κωνσταντίνας Φαρμάκη

Tελευταία ημέρα αύριο των θεοφανίων 6 Ιανουαρίου 2019 για την έκθεση ζωγραφικής της καρδαμαιας Κωνσταντίνας Φαρμάκη με τίτλο “ταξιδεύοντας τον ανθό της ψυχής μου” από την Βιέννη στην γενέτειρά μου Αμαλιάδα.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις 17:00 μέχρι 21:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας Αντωνίου Πετραλια 46 Αμαλιάδα.

Μία έκθεση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αποκομιζοντας ευμενεις  κριτικές αφού σηματοδότησε το καινούργιο στην πόλη της Αμαλιάδας με την παρουσίαση έργων που εγκαινιάζουν ένα καινούργιο ρεύμα στην ζωγραφική αυτό της “ρεαλιστικής αφαίρεσης”, αφαιρώντας τα επιμέρους στοιχεία που μπορεί να απεικονίζει ένας πίνακας αλλά αποδίδοντας με ρεαλιστική  ακρίβεια το θέμα που πραγματεύεται σε αυτόν.

Παράδειγμα ο θεματικός πίνακας από την Έκθεση της Βιέννης με τίτλο” ο ανθός της ψυχής μου” που απεικονίζει το κοριτσάκι με το άλογο .

Ένας πίνακας που αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού ακριβώς επειδή δεν αποτυπώνονται τα επιμέρους στοιχεία τόπου και χώρου ενώ μας δίνει με φωτογραφική ακρίβεια (μπορούμε να πούμε) το άλογο, δεν βλέπουμε από που εμφανίζεται αυτό

Επίσης δεν προσδιορίζει τον χώρο που βρίσκεται το κορίτσι ενώ προσδιορίζεται ο χρόνος με το φεγγάρι στην αχλη του απόβραδου.                                                         

Να ευχηθούμε Καλή πορεία και καλή συνέχεια στο έργο της συμπατριώτισσας μας. Άνθρωποι που κάνουν περήφανο τον τόπο μας θα μας βρίσκουν πάντα αρωγούς σε κάθε τους προσπάθεια!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: