Τέλος και επίσημα στις ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμο
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τέλος και επίσημα στις ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμο

Τέλος και επίσημα στις ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμοΤέλος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις βάζει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή, ικανοποιώντας με αυτήν την απόφαση ένα πάγιο αίτημα των εμπορικών συλλόγων, που τόσα χρόνια διατράνωναν την αντίθεσή τους με τον συγκεκριμένο θεσμό.

Συγκεκριμένα, καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου «καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα».

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση: «Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εμπορικής κίνησης αλλά και τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου, δεν έχουν αποδώσει ουσιαστικά οφέλη στους εμπόρους και τους καταναλωτές. Αντίστοιχα, η περιοριστική απαγόρευση της προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, στερείται οικονομικής λογικής, αποτελεί εμπόδιο στον ανταγωνισμό και μειώνει, αδικαιολόγητα, την κοινωνική ευημερία».

«Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων μας βρίσκει σύμφωνους και ήταν πάγιο αίτημα των εμπορικών συλλόγων, γιατί είχαμε μια διαρκή περίοδο εκπτώσεων με τον συγκεκριμένο θεσμό να χάνει τη βασική του αξία. Οι εκπτώσεις ουσιαστικά είναι για το ξεστοκάρισμα των εμπορευμάτων με την αλλαγή της σεζόν. Πλέον έμειναν δύο περίοδοι εκπτώσεων, ο χειμώνας και το καλοκαίρι», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: