Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ηλεία
Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ηλεία

Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ηλεία

Τέσσερις πυρκαγιές ήταν ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας στην Ηλεία. Χρονικά προηγήθηκε η φωτιά στην περιοχή Μουζάκι της ΔΕ Ωλένης, και καθώς ήταν σε πευκοδάσος η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν από την αρχή μεγάλη προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή. Με τον άνεμο να πνέει ισχυρός στην περιοχή, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν ήταν καθόλου εύκολο. Με επικεφαλής το διοικητή της ΠΥ Πύργου Αντιπύραρχο Νίκο Σμαρνάκη, έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο που τελικά έκαψε 3 στρέμματα . Δεύτερο περιστατικό στην περιοχή του Πελοπίου και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο προς φράγμα Φλόκα, όπου μια φωτιά σε σωρό σκουπιδιών επεκτάθηκε σε κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ. Άμεσα ανταποκρίθηκαν οχήματα από την Αρχ. Ολυμπία, όπου μαζί με κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν στο σημείο και αφού κατασβέστηκε η φωτιά το κλιμάκιο έσπευσε να αντικαταστήσει την κολόνα λόγω καταστροφής.

Τρίτο και σοβαρότερο μέτωπο του διημέρου ήταν αυτό στην περιοχή Κάρμι Ανδρίτσαινας, όπου σχεδόν δέκα στρέμματα δασικής έκτασης με πουρνάρια καταστράφηκαν. Το μέτωπο ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες που ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα πάνω σε λόφο και άμεσα έλαβε διαστάσεις λόγω και των ανέμων. Δυνάμεις από Πύργο, Αρχ. Ολυμπία και Κρέστενα άμεσα βρέθηκαν στην περιοχή για να σταματήσουν την εστία.

Τελευταίο περιστατικό αυτό στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στο Βαρθολομιό, όπου στις φλόγες παραδόθηκαν εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: