Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Θ.Βασιλόπουλος: Τον Ιούνιο οι δικαιούχοι αμπελουργοί του προγράμματος «Πράσινου Τρύγου»

Θ.Βασιλόπουλος: Τον Ιούνιο οι δικαιούχοι αμπελουργοί του προγράμματος «Πράσινου Τρύγου»

*Προθεσμία για αιτήσεις στις ΔΑΟΚ μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου

Στα μέσα Ιουνίου θα γίνει γνωστός ο αριθμός των αμπελουργών που θα επιλεγούν, καθώς και ο αριθμός των στρεμμάτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του «Πράσινου Τρύγου» δεδομένου ότι το μέτρο της πρώιμης συγκομιδής είναι ενταγμένο στο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης. Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από αμπελουργούς ξεκίνησε την Πέμπτη 22 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, με τον προϋπολογισμό του μέτρου να φτάνει τις 396.000 ευρώ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με δήλωσή του κάλεσε τους αμπελουργούς να σπεύσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέσα στην ορισθείσα προθεσμία, σχολιάζοντας παράλληλα ότι πέρυσι δόθηκαν μόνο τρείς ημέρες με αποτέλεσμα αρκετοί παραγωγοί να μην μπορέσουν να ενταχθούν στο μέτρο: « Ο πράσινος τρύγος είναι μια σύγχρονη πρακτική για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι αμπελουργοί θα πρέπει έγκαιρα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από:

α) Αντίγραφο αμπελουργικού μητρώου.

β) Αντίγραφο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2020, στην οποία είναι καταγεγραμμένα τα εν δυνάμει επιλέξιμα αμπελοτεμάχια προς οικονομική στήριξη.

γ) Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

δ) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου – παραγωγού.

ε) Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου. Εν δυνάμει δικαιούχος είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ιδιοκτήτης, νόμιμος ενοικιαστής/διαχειριστής τεμαχίου γης καλλιεργημένου με αμπέλι ή αμπελώνα, υπό την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω πρόσωπα είναι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο. Στο πρόγραμμα εντάσσονται 28 ποικιλίες, ενώ υπάρχει ελαφρά διαφοροποίηση στην οικονομική αποζημίωση για κάθε ποικιλία σε σχέση με την περσινή απόφαση, όπως μικρή διαφοροποίηση υπάρχει και στα κριτήρια προτεραιότητας. Όσοι έχουν να λάβουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, λόγω παγετού, χαλαζόπτωσης κ.λπ., δεν έχουν δικαίωμα ένταξης στο καθεστώς της πρώιμης συγκομιδής.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: