Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Θ. Βομπίρης: Σε δεινή θέση οι σταφιδοκαλλιεργητές της Ηλείας
Θ. Βομπίρης: Σε δεινή θέση οι σταφιδοκαλλιεργητές της Ηλείας

Θ. Βομπίρης: Σε δεινή θέση οι σταφιδοκαλλιεργητές της Ηλείας

Την ανάγκη να στηριχθούν από το κράτος με πραγματικά μέτρα που θα βοηθήσουν να παραμείνουν και να επιβιώσουν στο δύσκολο επαγγελματικό μονοπάτι που διάλεξαν, εξέφρασαν οι αγρότες της Ηλείας που για ακόμα μια φορά χθες το πρωί βρέθηκαν στους δρόμους προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να πιέσουν το κράτος στέλνοντας σαφές μήνυμα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή χρονιά που οι σταφιδοκαλλιεργητές βρίσκονται σε δεινή θέση, με τον Πρόεδρο της ΟΑΣΗ  κ. Βομπίρη να σημειώνει πως “η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ευρώπη που παράγει το συγκεκριμένο προϊόν”, για τις τιμές του οποίου ωστόσο άφησε αιχμές μιας και όπως είπε είναι εξευτελιστικές, ενώ σχολίασε επικριτικά και τις για στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών. Χαρακτήρισε την κατάσταση δύσκολη λόγω της χαμηλής τιμής και της αύξησης του κόστους παραγωγής στο 100%, ενώ παράλληλα έστειλε κάλεσμα και στους καλλιεργητές του προϊόντος για να συμμετέχουν στις διεκδικήσεις για καλύτερες συνθήκες σε ένα προϊόν που για χρόνια στήριζε τη χώρα και ζούσε αρκετές οικογένειες.

Ακολούθως, σημαντική αναφορά έκανε και στη σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μαγούλας με τη συμμετοχή από σταφιδονομούς όπως η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος και η Κορινθία, καθώς και αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: