Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Θα λογοδοτήσουν στον λαό και τη δικαιοσύνη!» – Σκληρή γλώσσα από τον Γ. Λυμπέρη για τα τεκταινόμενα του νοσοκομείου

«Θα λογοδοτήσουν στον λαό και τη δικαιοσύνη!» – Σκληρή γλώσσα από τον Γ. Λυμπέρη για τα τεκταινόμενα του νοσοκομείουΠροειδοποιήσεις σε έντονο τόνο κατά του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη πραγματοποίησε χθες σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια μέχρι στιγμής για την ενίσχυση του νοσοκομείου της πόλης του, ενώ τόνισε πως τις επόμενες μέρες αν δεν υπάρξουν εξελίξεις θα λογοδοτήσουν όλοι οι αρμόδιοι όχι μόνο στη Δικαιοσύνη, αλλά και στο λαό.

Παράλληλα, έκανε σκληρή κριτική μετά από αρκετό καιρό σε όσα έχει πει το προηγούμενο διάστημα τον υποψήφιο δήμαρχο Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Στο ξεκίνημα, ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε σε όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντησή του με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για επιστροφή του προσωπικού στο νοσοκομείο και τον ερχομό ειδικευμένης γιατρού από την Πάτρα για να ρυθμιστεί η ομαλή λειτουργία της μονάδας, με αφορμή την επίσημη διακοπή της έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας.

«Ανίκανος εκ του αποτελέσματος»

Ακολούθως, αποδέκτης των πυρών του δημάρχου έγινε ο διοικητής ΓΝ Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος, τον οποίο χαρακτήρισε ακατονόμαστο και ευθέως ανίκανο εκ του αποτελέσματος, ενώ όσο παραμένει στη θέση του τον θεωρεί επικίνδυνο μιας και όχι μόνο διέλυσε δυο υγειονομικές δομές όπως υποστηρίζει, αλλά έστειλε μετακίνηση άλλου γιατρού από την Αμαλιάδα στον Πύργο τη στιγμή που θα έπρεπε να επιστρέφουν οι γιατροί του νοσοκομείου και να οργανώνονται τακτικά χειρουργεία από τους κ.κ. Μπακέλα, Παπαδόπουλο και την αναισθησιολόγο που στέλνουν στην Κεφαλονιά.

Προειδοποιήσεις στο διοικητή 6ης ΥΠΕ

Ο κ. Λυμπέρης δε σταμάτησε όμως εκεί, στέλνοντας προειδοποιήσεις και στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Συγκεκριμένα, ζήτησε να αντιμετωπίσει σοβαρά τη δομή και τους πολίτες του δήμου, ειδάλλως θα λογοδοτήσει ενώπιον των πάντων. «Τα ψέματα, τα κόλπα και τα παραμύθια τελείωσαν εδώ, κ. Καρβέλη», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτό το νομό των 160.000 ανθρώπων δύο δομές με όλα κι όλα 250 κρεβάτια –κι ενώ χρειάζονται 500– πρέπει να καταργήσουμε τη μία δομή και στέλνουμε τους γιατρούς στο Ληξούρι; Δηλαδή Αργοστόλι και Ληξούρι είναι ικανές δομές και η Αμαλιάδα μαζί με τον Πύργο δεν είναι; Τι βιολί είναι αυτό; Τι ερμηνεία είναι αυτή;».

Συζήτηση με το προσωπικό και κινητοποιήσεις

Όσον αφορά τις ενέργειές του, ο κ. Λυμπέρης σημείωσε πως εντός εβδομάδας θα ζητήσει συνεργασία και συζήτηση με το συμβούλιο εργαζομένων του νοσοκομείου. Πρόσθεσε δε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με την υπουργό προκειμένου να συναντηθούν και πάλι και να ξεκαθαρίσουν τι ισχύει από αυτά που είχαν συμφωνήσει, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τόνισε πως αν δε δοθεί άμεση εντολή εφαρμογής τους θα «ξεκινήσουν τα όργανα».

«Ας ζήσουν τη δημαρχία τους ως υποψήφιοι»

Σκληρή κριτική ωστόσο άσκησε μετά από καιρό και στους επικριτές του, χαρακτηρίζοντάς τους ως περίεργους και απίθανους τύπους που μιλάνε και δημοσιεύουν επί παντός επιστητού. Δήλωσε άγνοια για την οικονομική τους επιφάνεια, ωστόσο σχολίασε πως τέτοιου είδους δημοσιεύσεις στα μέσα κοστίζουν με τον ίδιο να είναι γνώστης της κατάστασης τόσα χρόνια.

Παράλληλα, όσον αφορά τις αναφορές στο όνομά του δε θέλησε να δώσει καμία απάντηση και επεσήμανε πως δε θα τους κάνει επίσημους συνομιλητές. Κλείνοντας, υπογράμμισε πως θα τους μάθει η κοινωνία μέσω του ρόλου των υποψηφίου δημάρχου που διάλεξαν, ενώ τους ευχήθηκε να ζήσουν τη δημαρχία ως υποψήφιοι διότι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει για τη θέση αυτή τέτοιους τύπους.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: