Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Θάνατος τριών παιδιών – Χρ. Ρουγκάλας & Κ. Ιωάννου: Η τεχνολογία θα δώσει απαντήσεις για το ποιοι άλλοι συμμετείχαν
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ώρα της απολογίας - Ποια η υπερασπιστική της γραμμή - «Ετοιμάζουμε εκπλήξεις», δηλώνει ο δικηγόρος της | Ειδησεις

Θάνατος τριών παιδιών – Χρ. Ρουγκάλας & Κ. Ιωάννου: Η τεχνολογία θα δώσει απαντήσεις για το ποιοι άλλοι συμμετείχαν

Απαντήσεις σε ερωτήματα τηλεθεατών όπως το «πώς ένα τετραπληγικό παιδάκι χρησιμοποιούσε τάμπλετ», αλλά και για τον ρόλο της τεχνολογίας στην εξιχνίαση εγκληματικών υποθέσεων όπως η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών, έδωσαν μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», η ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, Κέλλυ Ιωάννου και ο πρώην Διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας.

«Καθένας μας όταν πλοηγείται στο διαδίκτυο, ακόμη και ανώνυμα με VPN, αφήνει ίχνος, είπε η κ. Ιωάννου και πρόσθεσε:

«Δεν ισχύει ότι δεξί κλικ και διαγραφή σβήνει αποτυπώματα, αφού όταν υπάρχει άρση απορρήτου επικοινωνιών ανακτώνται τα πάντα», είπε η Κέλλυ Ιωάννου ενώ δεν αποκλείει το διαδικτυακό εμπόριο κεταμίνης αφού στον αχανή κυβερνοχώρο γίνεται ακόμη και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.

«Η τεχνολογία θα δώσει απαντήσεις για το ποιοι άλλοι συμμετείχαν, πρόσθεσε η κ. Ιωάννου που επισημαίνει για την κατηγορούμενη ότι «ίσως να μην είχε τις γνώσεις που απαιτούνται  για προμήθεια ουσίας διαδικτυακά».

Χρειάζονται και πολλά χρήματα για τέτοια παράνομη ηλεκτρονική συναλλαγή, τόνισε ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δεν απέκλεισε να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

Χρ. Ρουγκάλας: Η 33χρονη έδωσε το μήνυμα «δεν θα πέσω μόνη μου»

«Σίγουρα το μήνυμα το έστειλε η κατηγορούμενη από τα κρατητήρια δημοσιοποιώντας τη συνομιλία που είχε με τον εν διαστάσει σύζυγό της έδωσε το μήνυμα δεν θα πέσω μόνη μου, θα σε πάρω μαζί μου. Θεωρώ ότι αυτά δεν λέγονται τυχαία. Εδιναν προηγουμένως συνεντεύξεις πίστευαν ότι μπορούν να παρπαλνήσουν τον κόσμο», είπε ο κ. Ρουγκάλας.

Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθάτριας επέμεινε ότι πιστεύει ότι έγινε καύση σχετικά μετο θάνατο της σπιτονοικυράς και υπενθύμισε ότι ο πατέρας των τριών παιδιών είχε πληρώσει ενοίκιο τριών ετών για τάφο.

Σχετικά με το αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ανιχνευτής ψεύδους ο κ. Ρουγκάλας είπε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα και η κυρία Ιωάννου τόνισε ότι «έχει απορριφθεί ως μέσο εξιχνίασης εγκλημάτων γιατί «η αντίδραση σε κατευθυνόμενη ερώτηση ίσως να μην είναι αξιόπιστη».

Πηγή: ΕΡΤ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: