Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – Ιατροδικαστής: Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα – Ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας θα δώσουν απάντηση στο μυστήριο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – Ιατροδικαστής: Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα – Ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα«Η υπόθεση αυτή θα γίνει case study και θα γραφτεί σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής»

Για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

«Η υπόθεση αυτή θα γίνει case study και θα γραφτεί σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής. Το όνομά της, αυτηνής, θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης

Η κεταμίνη είναι μια ουσία που κυκλοφορεί και στο παρεμπόριο ως λευκή ουσία. Επίσης, ως φαρμακευτική ουσία χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά. Χορηγείται ενδοφλέβια, καθώς έτσι δρα ταχύτερα. Ωστόσο, μπορεί να χορηγηθεί και από το στόμα ως παυσίπονο.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα.

Όσον αφορά στις παρενέργειες, ανέφερε ότι προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης. Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κ. Τσαντίρης επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. Επομένως, εκτιμά ότι αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά θα φανεί.

«Ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα», αλλά δεν τίθεται θέμα εκταφής, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία.

Η εκτίμησή του είναι ότι και στο πρώτο παιδί χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: