Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Υπάρχουν πολλά ευρήματα που θέτουν ως πιθανό το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου»
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Για την ώρα ξέρουμε από τι δεν πέθαναν»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Υπάρχουν πολλά ευρήματα που θέτουν ως πιθανό το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου»Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας επαναφέρει το σενάριο της ανθρωποκτονίας

Το σενάριο της ανθρωποκτονίας στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα επανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Όντως υπάρχουν πολλά ευρήματα στις δύο πρώτες εκθέσεις, που θέτουν ως πιθανό το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής, σχολιάζοντας το αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ανθρωποκτονία. «Με τις δύο πρώτες υποθέσεις δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι υπάρχουν στοιχεία, που μας καθοδηγούν κάπου, αυτό του ασφυκτικού θανάτου, όπου κάποιος αποφράσσει τη μύτη και το στόμα. Είναι ένα ισχυρό σενάριο αυτό του ασφυκτικού θανάτου», δήλωσε χαρακτηριτικά.

Απαντώντας για τα ιατροδικαστικά ευρήματα, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος δολοφόνησε την Ίριδα και τη Μαλένα, τόνισε ότι «για να φτάσουμε σε αυτό το ενδεχόμενο, δεν αρκεί απλώς να έχουμε αυτά τα σημάδια, τα οποία δεν είναι χαρακτηριστικά, αλλά συμβατά με ασφυκτικό θάνατο. Θα πρέπει να αποκλείσουμε οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει αποστέρηση οξυγόνου. Είναι βέβαιο, ότι έχουμε ουσιαστικά στέρηση του οξυγόνου σε αυτά τα παιδιά και έτσι κατέληξαν», υποστήριξε ο κ. Λέων.

Μιλώντας για το τρίτο παιδί της οικογένειας, την Τζωρτζίνα, ο κ. Λέων, ιατροδικαστής εξήγησε ότι «αυτή την στιγμή η διαδικασία που γίνεται στο τρίτο παιδί, είναι να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να φτάσουμε σε ασφαλές συμπέρασμα». Όσον αφορά ανάρτηση του στα social media, στην οποία παραθέτει τι αναφέρει η βιβλιογραφία για τον ασφυκτικό θάνατο τόνισε: «Εδώ ευτυχώς υπάρχουν δύο τραύματα, ένα σε κάθε παιδί, σε μύτη και στόμα, που θα αξιολογηθούν.

Ο κ. Λέων τόνισε ακόμα, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι αστυνομικές αρχές, αναμένουν την ανακοίνωση των τοξικολογικών εξετάσεων για τα αίτια του θανάτου μετά και την ανίχνευση φαρμακευτικής ουσίας στην μικρή Τζωρτζίνα, που ήταν το τελευταίο από τα παιδιά στην Πάτρα: «Εδώ θα φανεί το οποιοδήποτε φάρμακο και ουσία, καθώς και η ποσότητα στην οποία βρέθηκε στο παιδί, όταν ήταν εν ζωή. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ, ακόμα και αν ο θάνατος δεν επήλθε επ’ αυτού. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να συνέβαλε στο θάνατο ή ακόμα και μια αρνητική τοξικολογική διαδικασία θα μας επιβεβαιώσει το επικρατέστερο σενάριο, που ο συνάδελφος έχει στο μυαλό του», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: